Bērnudārza bērni ar pedagogiem iejūtas tirgotāju un pircēju lomās

Publicitātes foto

Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādē “Meteņu tirdziņš”

Meteņi simbolizē ne tikai pārmaiņas gadalaikā, bet arī cilvēku iekšējās pasaules pāreju no ziemas miera uz kustību, darbību un jaunu sākumu, kad tiek aizdzīts ziemas miegs un plānoti turpmākie gada darbi!

Lai ieskandinātu pavasara tuvošanos, 2024. gadā 15. februārī Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestāde norisinājās “Meteņu tirdziņš”, kurā apmeklētājus sagaidīja  trīs bērnu grupas – tirgotāji. Grupiņu radošajās darbnīcās iepriekš tika gatavotas dažādas interesantas lietas – uzlīmes, zīmējumi, suvenīri, maskas, dekori un rotaslietas.

Lai sajustu patiesu tirgus noskaņu, tā apmeklētāji, pārējie iestādes bērni, tika aicināti ņemt maciņus ar īstu naudiņu – monētām. Lomās veiksmīgi iejutās visi tirgus dalībnieki: pa īstam tika pārbaudītas matemātikas prasmes – skaitīja naudu gan pircēji, gan pārdevēji, jautrā andele un varenā lielīšanās apliecināja bērnu sadarbības prasmes. Preču klāsts bija tik liels un krāsains, ka bērni tās varēja piedāvāt arī pieaugušajiem – iestādes darbiniekiem. Prieks un gandarījums bija visiem dalībniekiem!

Liels paldies kolēģiem par iespēju realizēt īstu, skaļu un bagātu tirdziņu! Lai darbīgs un jaunām idejām bagāts pavasara laiks!

Informāciju sagatavoja Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Irina Bortnoviča un skolotāja Elita Rancāne.

Galerijas