Rīgas 25. vidusskolas skolēni Itālijā pilnveido savas digitālās prasmes

Publicitātes attēls

Rīgas 25. vidusskola piedalās Erasmus+ projekta mobilitātē Itālijā

Marta pirmajā nedēļā Rīgas 25. vidusskolas skolotāju un skolēnu grupa devās uz Itāliju. Projektā “Digitālie rīki jaunās tūkstošgades paaudzei” šī jau ir ceturtā mobilitāte.

Devāmies uz Itālijas pilsētu Vasto. Istituto di Istruzione Superiore “Enrico Mattei” ieradāmies, lai kopā ar projekta partneriem mācītos un pilnveidotu savas digitālās prasmes.  Pēc skolas direktora uzrunas katra no skolu komandām iepazīstināja ar sevi, dziedot kādu savā valstī labi pazīstamu dziesmu. Tas radīja pozitīvu gaisotni, uzsākot kopējo darba nedēļu.

Itāļi iepazīstināja ar savu skolu un ar tehniskajām iespējām skolā. Varējām izmēģināt gan virtuālās brilles, gan piedalīties fizikas eksperimentos, kā arī izmēģināt aplikācijas, ko bioloģijas mācību stundās izmanto itāļu skolēni, lai iepazītu cilvēka ķermeni. Nedēļas laikā veidojām 2D modeļus, kurus pēc tam transformējām 3D objektos.

Pēdējā dienā tika izdrukāti mūsu darba rezultāti. Visiem bija prieks par paveikto! Skolotājiem bija diskusija var video materiālu veidošanu, par iespējām un izaicinājumiem. Uzzinājām par izglītības sistēmu Itālijā. Mūsu skolēnus izbrīnīja tas, ka itāļu skolēniem jāapmeklē skola arī sestdienās.

Mēs ne tikai cītīgi strādājām, bet arī iepazinām Vasto pilsētiņu. Vasto ir kolorīta mazpilsēta pie Adrijas jūras, ko rotā ainaviski kalni un gleznainās pludmales. Šī piekrastes pilsēta atrodas Centrālās Itālijas Abrucu reģionā un piesaista apmeklētājus ar savu seno vēsturi un burvīgo viduslaiku centru. Vasto vecpilsētas šarms ir šaurajās ieliņās, kas ietin apbrīnojamo Castello Caldoresco pili, sniedzot ceļotājiem ieskatu senatnīgajā pagātnē. Arhitektūras stils  pārsvarā ar viduslaiku un renesanses elementiem nodrošina autentisku Itālijas piedzīvojumu. Vienā pēcpusdienā devāmies uz dabas parku Punta Aderci Adrijas jūras krastā netālu no Vasto. Tur ne tikai izjutām spēcīgo jūras vēju, bet satikām arī mežacūkas.

Iepazinām itāļu viesmīlību, itāļu ēdienus. Itāļu skolēni bija sagatavojuši īpašu ieskatu itāļu žestu valodā. Pēc tam gan mums bija jāatbild uz jautājumiem mācību platformā Kahoot!. Tā nu varējām pārliecināties, cik labi esam apguvuši itāļu žestu valodu. Vēl itāļi, izmantojot lietotni Mentimeter, bija sagatavojuši jautājumus par itāļiem, par stereotipiem, kas saistīti ar Itāliju un itāļiem.

Vienā no dienām  itāļi mūs iepazīstināja ar Neapoli. Neapoles centrs ir iekļauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Pa gabalu redzējām arī Vezuvu. Vezuvs ir vienīgais vulkāns Eiropā, kas izvirdis pēdējo 100 gadu laikā.

Atceļā uz mājām pusi dienas vēl paguvām izmantot Romas vēsturisko objektu apskatei.

Paldies itāļu komandai par viesmīlību, par ieguldīto darbu sagatavojot mūsu vizīti Vasto. Gan skolēni, gan skolotāji ir ieguvuši jaunus draugus!

 

Galerijas