Rīgas 25. vidusskolas dalība Erasmus+ projektā

Rīgas 25. vidusskolas dalība Erasmus+ projektā

Šī gada oktobra sākumā trīs Rīgas 25. vidusskolas skolotāji devās uz Budapeštu, lai papildinātu savas digitālās zināšanas. Mācījāmies Erasmus+ projektā Digital Tools for Digital Natives (Digitālie rīki jaunās tūkstošgades paaudzei).

Darbojāmies kopā ar skolēniem no Ungārijas skolas. Iepazināmies ar skolu, darbiniekiem, skolas telpām. Skola atrodas pagājušā gadsimta sākumā celtā monumentālā celtnē. Iepazinām digitālos rīkus, kas saistīti ar tūrismu. Pētījām un izmēģinājām tīmekļa vietnes, kā arī aplikācijas, ko izmanto tūristi apmeklējot Budapeštu. Grupās veidojām digitālus materiālus Ungārijas iepazīšanai. Prezentējām izveidotos materiālus. Izspēlējām izlaušanās spēli, kas saturēja informāciju par Ungāriju, kā arī tās galvaspilsētu Budapeštu.

Un protams, iepazinām pilsētu, apbrīnojām Budapeštas simbolu – Parlamenta ēku. Laika apstākļi mūs lutināja. Līdz ar to varējām apmeklēt daudzus no objektiem, kurus bijām pētījuši darba grupās, praktiski izmantojām aplikācijas, ar kurām iepazināmies nodarbībās. Budapešta ir Ungārijas galvaspilsēta, tās iedzīvotāju skaits gandrīz sasniedz Latvijā dzīvojošo iedzīvotāju skaitu. Pilsētas atrodas Donavas upes abos krastos. Deviņi skaisti tilti pār Donavu un savieno Budu un Peštu.

Tikām cienāti ar ungāru kulinārijas gardumiem, ko bija gatavojuši skolas skolotāji. Tā kā neesam angļu valodas skolotāji, tad praktizēšanās lietot angļu valodu reālā vidē bija nozīmīga mūsu valodas prasmju pilnveidei.

Bija patiess prieks satikt projekta partnerus no Ungārijas, Portugāles, Turcijas un Itālijas.

Rīgas 25. vidusskolas skolotāja Gita Šulce

Galerijas