Rīgas 256. pirmsskolas izglītības iestādei 40 gadu jubileja!

Rīgas 256. pirmsskolas izglītības iestādei 40 gadu jubileja!

1983. gada 22. septembrī Ilūkstes ielā 28 tiek atvērta jaunbūvētā pirmsskolas bērnu iestāde Nr. 256. Laikā no 1983. gada līdz 2023. gadam iestādes nosaukums un padotība ir mainījušies. No 2000. gada iestādes nosaukums ir Rīgas 256. pirmsskolas izglītības iestāde. 

Iestāde atrodas Pļavnieku mikrorajonā ļoti skaistā vietā – pie bērzu birzs. Šī iemesla dēļ vecāki iesaukuši mūsu pirmsskoliņu par „bērzu birzs dārziņu”.

Septembra beigās iestādes darbinieki un bērni uzsāka gatavoties pirmsskolas dzimšanas dienas svinībām. Iestāde tika greznota un saposta, gatavoti ielūgumi, veidots koncerta scenārijs un domāts par viesu uzņemšanu – atvērto durvju dienu 18. oktobrī. Bērni izzināja, ka dzimšanas diena katram ir īpaša diena, ka ļoti svarīgs un atbildīgs ir svētku sagatavošanas posms.

Sagatavošanas grupu ‘’Saulespuķe’’ un ‘’Bitītes’’ skolotāji,  mūzikas skolotājas, bērni un vecāki 18. oktobrī  pulcējās zālē ilgi gaidītam un priecīgam notikumam –  pirmsskolas izglītības iestādes jubilejas dienas svinīgajam koncertam, uz kuru bija ielūgti bijušie darbinieki un Rīgas 88. vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Evita Bogdanova. Īpaša pateicība par nozīmīgu ieguldījumu mūsu iestādes attīstībā tiek izteikta Valentīnai Driķītei.

Lielajā galerijā notika kopīga pirmsskoliņas sveikšana, dziedot, dejojot un dāvinot dāvanas.

Grupas ‘’Saulespuķe’’ bērni 18. oktobra pēcpusdienā, kopā ar vecākiem  gatavojot mandalu, cienājās ar tēju un gardumiem. Tapušais kopdarbiņš tika nosūtīts uz "Pūcītes’’ konkursu.

Grupas "Bitītes’’ bērni kopā ar savas grupas skolotājām Svetlanu Belinovu un Jūliju Prokofjevu vairākas nedēļas darināja pirmsskolas maketu, kurš pēc svētkiem tiks izvietots iestādes lielajā galerijā.

Grupas  "Dzintariņš’’ bērni kopā ar skolotāju Svetlanu Smirnovu  gatavoja lielisku un noderīgu dāvanu iestādes metodiskajam kabinetam – sienas pulksteni.

Grupas "Ziediņš’’ bērni kopā ar skolotāju Renatu Jakovļevu un vecākiem darināja apsveikumu pirmsskoliņai ‘’Svētku torte ar vēlējumiem par godu mūsu bērnudārzam".

Grupas "Smaidiņš’’ bērnu vecāki tika aicināti piedalīties mācību procesā jau no paša rīta. Vecākiem tika piedāvāts organizēt gatavošanos brokastīm, rītas rosmi, kopā ar bērniem gatavot salātus, dzērienu, vadīt radošo darbnīcu, sakārtot darba vidi, gatavoties pastaigai.

Grupas "Podziņas’’ vecāki un bērni piedalījās radošajā darbnīcā "Koki rudenī’’. Bērnu vecāki vaēja  līdzdarboties mācību procesā.

Grupas "Saulīte’’ vecāki piedalījās pastaigas organizēšanā. Kopā ar bērniem āra rotaļdarbībā tika radītas rudens mandalas.

Grupas "Zelta zivtiņa’’ vecāki tika ielūgti darboties kopā ar bērniem radošajā darbnīcā.

Grupas "Varavīksne’’ pedagogs Jūlija Podskočija kopā ar bērniem un vecākiem organizēja ekskursiju pa pirmsskoliņu – iepazina grupas telpas un apskatīja jauno sporta zāli. Tika organizēta pastaiga pa pirmsskolas teritoriju.

Mūsu kolektīva skolotājas ir ar lielu darba stāžu, tāpēc Ruta Ņevidomska un Ņina Orava par darba pieredzi pirmsskolā vēstīja, veidojot atmiņu foto sienas, atceroties ne tikai notikumus un pasākumus, bet arī tos darbiniekus, kuri te strādājuši, jo katrs cilvēks un viņa darba stāsts ir unikāls, kas nekad vairs neatkārtosies.

Sveiciens jubilejā! Paldies visiem, kas bija un ir daļa no mūsu iestādes vēstures  un nākotnes!

Materiālu sagatavoja Rīgas 265. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas p.i. Arnita Ferdate

Galerijas