Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādes bērniem izzinošs pasākums par dabu

Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādes bērniem izzinošs pasākums par dabu

Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādē oktobra vidū Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienas ietvaros notika izzinošs pasākums – “Ekskursija uz mežu”.

Sākumā bērni noskatījās prezentāciju, kurā paplašināja priekšstatus par mežu kā Latvijas bagātību, par meža veidiem, uzzināja daudz interesantu faktu par Latvijas meža iemītniekiem. Tad bērni devās tematiskajās stacijās, kurās iedziļinājās mācību saturā, darbojoties valodu, mākslas, veselības un fiziskās aktivitātes, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomās:

Ciemos pie Pūces gudrinieces atbildēja uz jautājumiem par meža iemītnieku dzīves veidu, noteica dzīvnieku mājokļus, barības veidus, mācījās pamatot savu viedokli rotaļā “Kurš dzīvnieks neiederas?” (pēc dažādām pazīmēm), stāstīja par drošības noteikumiem mežā un saskarsmē ar dzīvniekiem, par saudzīgu attieksmi pret dabu.

Lācis ķepainītis piedāvāja bērniem radošu darbiņu – vajadzēja izvēlēties kādu meža iemītnieku, no burtiem salikt tā nosaukumu, noformēt burtus, kopīgi vienojoties par izmantojamiem materiāliem un darba tehniku, par pienākumu sadali.
Ezis diriģents piedāvāja bērniem ieklausīties meža skaņās, mēģināt noteikt, kam tās pieder. Tad ar dažādu skaņu rīku palīdzību bērni īstenoja skaņu pasakas pavadījumu, attēlojot dažādas meža un meža iemītniekiem raksturīgas balsis, skaņas.
Zaķis zibsnis aicināja bērnus attēlot meža dzīvniekiem raksturīgas kustības un piedalīties stafetēs.

Noslēgumā bērni sniedza atgriezenisko saiti par paveikto un apgūto. Katra grupiņa saņēma dāvanas – tematiskās grāmatas, lai turpinātu izzināt Latvijas mežu iemītnieku pasauli.

Paldies visiem pasākuma dalībniekiem!

Pasākuma pārskatu sagatavoja: latviešu valodas skolotāja Irina Sudareva un vadītājas vietniece Diāna Ružkovska

Galerijas