Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” Olimpiskā diena kopā ar distanču slēpotāju Patrīciju Eiduku

Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” Olimpiskā diena kopā ar distanču slēpotāju Patrīciju Eiduku

21. aprīlī, Olimpiskās nedēļas noslēgumā, Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” bērniem notika pasākums kopā ar distanču slēpotāju Patrīciju Eiduku, un esam ļoti pateicīgi par sportistes interesanto stāstījumu.

Par to, kā viņai veicas slēpošanas sacensībās. Izrādās, ka viņa ir saņēmusi Trīs Zvaigžņu balvu kā gada labākā sportiste, un 2022. gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā, kurās piedalījās jaunā sportiste, bija vēsturē labākās ziemas olimpiskās spēles Latvijas distanču slēpošanā. Bērniem bija interesanti iepazīt gan balvas, gan sporta inventāru. Sirsnīgs paldies par mērķtiecību un vēlmi Olimpiskās dienas pasākumā dalīties pieredzē un iedvesmot sportot katru Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” bērnu!

Šajā nedēļā esam piedalījušies arī citos Olimpiskās dienas pasākumos. Gribam atzīmēt, ka lielā pulkā vingrot kopā ar labi pazīstamo tēlu - lapsu - ir saistoši visiem bērniem. Tā mums ir gaidīta un jau labi zināma pieredze. Šogad nolēmām, ka pasākumiem jānotiek arī ārā, tāpēc katrai grupai bija uzdevums, lietojot sporta inventāru, piedalīties kādā kustību rotaļā. Tur gan katrai grupai nebija tik vienkārši, bet ar sporta skolotājas, vadītājas vietnieces Aija Rutkovskas palīdzību viss izdevās veiksmīgi.

Vēlamies padalīties arī ar zīmējumu izstādi “Mēs soli pa solim sportiņā…”. Lielākos bērnus aicinājām veidot zīmējumus par dažādiem sporta veidiem un sportošanas iespējām, tā lai darbus skatīt būtu interesanti. Vēlāk bērniem pašiem bija jābalso, kurus darbiņus izvietosim kopīgā izstādē gaitenī. Tā ar pirmsskolas skolotāju un bērnu atbalstu izveidojam izstādi. Šobrīd saprotam, ka katra zīmējuma notikums var būt papildināts ar bērna stāstījumu un dots arī zīmējumam īpašs nosaukums. Šo ideju īstenosim nākamajā darbu izstādē.

Informāciju sagatavoja Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādes “Austriņa” vadītāja Agrita Tauriņa

Galerijas