Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” šogad vesels Olimpiskais mēnesis

Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” šogad vesels Olimpiskais mēnesis

Pateicoties vadītājas vietnieku, saimniecības vadītāju un pirmsskolas izglītības sporta skolotāju interesei Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” aprīļa mēnesī veikt veselu ciklu pasākumu, notika vairākas gan vadības sapulces, gan pedagogu semināri.Tika precizētas pasākumu idejas, veidots plāns, sadalīti pienākumi, jo mēs esam liela iestāde, kurā bez precīzas plānošanas nevar izdoties ne viens darbs.

Šobrīd varam palepoties par lielu dalībnieku skaitu Olimpiskajā kustībā. Tie ir 364 bērni un 47 pieaugušie. Te gan nav saskaitītas tās centīgās ģimenes, kuras Iestādes padomē apstiprināja nepieciešamību piedalīties pasākumos un gatavoja plakātus par hobijiem un viņu pieredzi sportā.

Mēneša laikā tika paveikti šādi pasākumi:

  • 26.03.2024.-05.04.2024. Temats - “Olimpisko spēļu veidi”. Plakātu gatavošana. Drošības noteikumu sportā izzināšana. Informācija par Olimpiskajām spēlēm un vasaras, ziemas sporta veidiem. Dalība spēlēs  - “Mini basketbols”.
  • 08.04.2024.- 12.04.2024. Temats – “Veselīgs dzīves veids”. Rotaļnodarbību vadīšana par veselīga uztura izvēli. Labākās izvēles sportista uzturā.
  • 15.04.2024. – 19.04.2024. Temats – “Rīta vingrošana un dienas gaitas ievērošana”. Dažādu rīta vingrošanas veidu īstenošana praksē. Dzejoļu ar kustībām demonstrēšana, video fragmenti, attēli, piktogrammas  -  kustību atveidošanai. Drošības noteikumu ievērošana dažādās dienas rita daļās.
  • 22.04.2024. – 26.04.2024. Temats – “Es un mana ģimene sporto”. Ģimenes sporta aktivitātes. Plakātu gatavošana. Tuvākās apkārtnes izzināšana, lai noskaidrotu sporta darbību iespējas telpās un āra vidē. Jaunu didaktisko spēļu par sporta veidiem veidošana.
  • 26.04.2024. Olimpiskā diena. Emocionālo tēlu iepazīšana un kopīga deja pie interaktīvās tāfeles zālē, stafetes, šķēršļu joslas, spēles sporta zālē un futbola spēle sporta laukumā. Olimpiskās dienas vingrojumi.

Vēlreiz liels paldies visiem pedagogiem, bērniem, vecākiem un ikvienas darbiniekam, kurš atbalstīja un aktīvi iekļāvās Olimpiskajā kustībā. Tā tik turēt!

Mums viss izdevās veiksmīgi, jo pamazām veidojam arī pirmsskolas izglītības sporta skolotāju komandu. Priecājamies, ka pie mums strādā labi profesionāļi sportā - Amanda Šustere un Jurijs Glazkovs. Liela pieredze sportā ar arī vadītājas vietniekiem Aijai Rutkovskai un Pēterim Eglem.

Informāciju sagatavoja:  Rīgas 275. pirmsskolas izglītības iestādē “Austriņa” vadītāja A. Tauriņa

 

 

Galerijas