Rīgas 5. pamatskola – attīstības centrs atzīmēja 50 gadu jubileju

Rīgas 5. pamatskola – attīstības centrs atzīmēja 50 gadu jubileju

2022. gada 27. oktobrī Rīgas 5. pamatskola – attīstības centrs atzīmēja savu 50 gadu jubileju. Skola savu darbību uzsāka 1972. gada 1. septembrī Rīgā, Pētersalas ielā 10, ar nosaukumu Rīgas 5. palīgskola – internāts.

2019. gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu par Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas pievienošanu Rīgas 5. internātpamatskolai un skolas pārdēvēšanu par Rīgas 5. pamatskolu - attīstības centru. Skolā 2022. gadā speciālās izglītības programmas apgūst 244 audzēkņi. 

50 gadu laikā skola ir mainījusi gan nosaukumus, gan savas atrašanās vietas. Atmiņas saglabājušās par skaisto Mežaparka apkārtni, kas ierosinājusi ideju par skolas ikgadējajiem Dziesmu un deju svētku svētkiem, par Vecmīlgrāvi ar tuvo jūras elpu, gan arī par industriālo Ķengaragu. 

Svētku noskaņās skolā norisinājās vēl vairāki pasākumi skolēniem. Zīmējumu un radošo darbu izstāde “Es mīlu savu skolu”, kā arī viktorīnas par skolas vēsturi.

Skola saka "paldies" SIA "Deserto" māklsiniecei Zanei Pumpurei-Prāmniecei par vēstures mirkļu atspoguļojumu smilšu kino.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments pateicas Rīgas 5. pamatskolai – attīstības centram par kolektīva centieniem un sasniegumiem grūtajā izglītošanas procesā, un novēl, lai uzvaras un panākumi būtu savstarpēji saistīti ar labu veselību, garīgu harmoniju, vecāku cieņu un atzinību!