Rīgas 81. pirmsskolas izglītības iestāde projektā iepazīst ekoloģisko izglītību

Starptautiskā projekta komanda, viesojoties Šauļu pirmsskolas izglītības iestādē

Rīgas 81. pirmsskolas izglītības iestāde projektā iepazīst ekoloģisko izglītību

Lai dotu savu ieguldījumu ekoloģiskās izglītības jomā Baltijas valstīs, Rīgas 81. pirmsskolas izglītības iestāde .2023. gadā vadīja Nordplus Junior projektu “Art of Ecology”. Projektā piedalījās Pirmsskolas atbalsta biedrība no Latvijas, kuru projektā pārstāvēja izglītības eksperti un Privātā pirmsskolas izglītības iestāde “Maziņš kā jūra’’, Tallinas pirmsskolas izglītības iestāde “Manni” un Šauļu pirmsskolas izglītības iestāde “Gluosnis”.

Projekta mērķi:

  • nostiprināt pirmsskolas izglītības skolotāju profesionālo kompetenci ikdienas izglītojošajam darbam par jautājumiem: ekoloģija, daba un ar to saistītās jomas;
  • aktualizēt ekoloģijas nozīmi katras personības dzīvē un mācību procesā;
  • izstrādāt noderīgus resursus partnerinstitūcijām un plašākai pirmsskolas izglītības skolotāju kopienai;
  • paaugstināt pirmsskolas izglītības skolotāju profesionālo meistarību un pašapziņu, kā arī motivāciju darbam starptautiskā komandā.

Projekts “Art of Ecology” veicina skolotāju un pirmsskolas vecuma bērnu izpratni par to, kā būt ekoloģiskiem pret sevi un apkārtējām sistēmām.

Šajā projektā iesaistījās pirmsskolas skolotāji, bērni un izglītības eksperti no trim Baltijas valstīm: Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tika organizēti skolotāju semināri par ekoloģiju, kā arī praktiskās pieredzes apmaiņas un mācību braucieni. Arī bērni kļuva par aktīviem projekta dalībniekiem. Mazie pirmsskolēni gan darbojās kopā ar skolotāju starptautiskās komandas dalībniekiem tikšanās reizēs radošajās darbnīcās, sporta un mākslas aktivitātēs, gan ņēma dalību mobilās zīmējumu izstādes veidošanā, gan kopā ar ģimenēm deva savu ieguldījumu virtuālās foto izstādes sagatavošanā.

Projekta rezultātā ir tapis ideju apkopojums ekoloģiskajai izglītībai, kas tiek publicēts sociālajos tīklos, lai tas būtu pieejams plašākai Baltijas pirmsskolu skolotāju kopienai. Pirmsskolas izglītības iestādēm ir iespējams iepazīties ar: 

  • virtuālo bērnu zīmējumu izstādi “Es un daba”,
  • četru mācību aktivitāšu sīkāku skaidrojumu.

Informācija par Rīgas 81. pirmsskolas izglītības iestādes vadītā starptautiskā projekta "Art of Ecolgy" digitālo izstādi un e-grāmatu ar ieteikumiem pieejama arī  Facebook kontā.

Galerijas