Rīgas 88. vidusskolā sekmīgi norisinājies karjeras dienas pasākums

Rīgas 88. vidusskolā sekmīgi norisinājies karjeras dienas pasākums

Rīgas 88. vidusskolā (Ilūkstes ielā 30) 21. februārī notika vērienīgs karjeras dienas pasākums "Studiju iespējas Latvijā un ārzemēs”.

Bija uzaicināti vēstnieki no Transporta un sakaru institūta, Rīgas Tehniskās universitātes, RISEBA- Biznesa mākslas un tehnoloģiju augstskolas, Rīgas Stradiņu universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, KALBA (studiju iespējas ārzemēs), Rīgas Aeronavigācijas institūta, LLU Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Banku Augstskolas, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Sporta akadēmijas.

Lai veicinātu sadarbību starp skolām, šajā dienā tika uzaicināti ciemiņi - skolēni un skolotāji no Rīgas 93. vidusskolas. Pasākuma ievadā mūs priecēja muzikāls sveiciens no skolotāja Šamila Almakajeva 4.c klases izglītojamā Timura Golojada. Karjeras dienas mērķis bija sniegt iespēju vidusskolēniem iepazīties ar turpmākām studiju iespējām, programmām, profesionālo virzību un  nodibināt ilgtspējīgu sadarbību ar augstskolu pārstāvjiem.

Karjeras dienā Rīgas 88. vidusskolā notika noderīgi, sadarbību veicinoši pasākumi ar valodu jomas skolotājiem, priekšmetu skolotājiem, viņas turpināja pilnveidot un praktiski izmantot skolēnu iegūto informāciju, pielietojot to stundās.

Tika izpildīti sekojoši uzdevumi:

  • sagatavota un prezentēta sava turpmākā nākotnes izglītība;
  • izstrādāts Eiropas standartiem atbilstošs CV;
  • praktiski izspēlētas darba intervijas;
  • veidota un prezentēta savas nākamās profesijas vizualizācija.

Skolēni labprāt iesaistījās un atzina, ka šāda veida uzdevumi ir noderīgi un palīdz gūt pieredzi un noteiktas prasmes karjeras attīstībā.

Rīgas 88. vidusskolā notika arī citi karjeras pasākumi, kā nesen notikušais konkurss -  Eiropas monētas izstrāde "Mana Jubilejas monēta". Mērķis - Eiropas vēstnieku skolas ietvaros iepazīt dizainera profesiju. Konkursā varēja piedalīties skolēni no 1.-12.klasei. Viscentīgākie skolēni devās ekskursijā uz Latvijas Bankas zināšanu centru "Naudas pasaule”.

Karjeras pasākuma organizatori un dalībnieki ir secinājuši, ka šāda veida pasākumi ir nepieciešami, jo veicina skolēnu interesi par karjeras daudzveidību un nostiprina viņu zināšanas un prasmes, kas noder arī nākotnē. Ietverot karjeras pasākumus skolā, tiek veicināta atbildība, izpratne, sevis izzināšanas process un mērķtiecīga virzība.

Pateicoties rosīgajai un atsaucīgajai Rīgas 88. vidusskolas vadības komandai - administrācijai, priekšmetu pedagogiem, tiek dažādota karjeras pasākumu programma un realizēta produktīva sadarbība.

Informāciju sagatavoja: Karīna Saveļjeva, Rīgas 88. vidusskolas karjeras konsultante.