Rīgas 89. vidusskolas skolēni piedalās Erasmus+ projektā par garīgo veselību

Rīgas 89. vidusskolas skolēni piedalās Erasmus+ projektā par garīgo veselību

Mācību gada sākumā, laika posmā no 14. septembra līdz 23. septembrim, Rīgas 89. vidusskolas 12. klases skolēni Erasmus+ starptautiskā projektā “Mental Health and Teenage Stress Issues” ("Garīgās veselības un pusaudžu stresa problēmu risināšana") devās uz Itāliju kopā ar pusaudžiem no Ukrainas, Itālijas un Latvijas.

Rīgas 89. vidusskolas audzēkņi mazā Itālijas pilsētā pavadīja 10 dienas, kur vadīja dažādas aktivitātes un sesijas ar psihologu, izpētīja Itālijas dienvidus. Projekta galvenais mērķis bija uzzināt dažādas metodes, kā mazināt stresu un dalīties pieredzē ar citiem pusaudžiem.

Viena no svarīgākajām lietām bija valoda. Skolēni praktizēja angļu valodu, komunicējot ar ārzemniekiem. Mācījāmies meditāciju un psiholoģijas mākslu.

Katra valsts rīkoja savas kultūras vakaru, kurā dalījās ar savu nacionālo ēdienu, dejām, dziesmām un kultūru. Latvijas komanda iepazinās ar dalībnieku komandām no Ukrainas un Itālijas.  Katra no komandām rīkoja savu komandas saliedēšanas pasākumu, nodevām viens otram savu pozitīvo enerģiju. Mēs runājām par savām bailēm, pārdzīvojumiem, pārrunājām arī to, ko viņu cer iegūt projektā un ko viņi vēlētos pievienot, mainīt programmā.

Pēc brauciena visiem bija tikai brīnišķīgi iespaidi, neaizmirstamas emocijas un iepazīšanās. Mēs sasniedzām visus projekta mērķus un guvām lielu pieredzi. Tagad 12. klases skolēni  ar nepacietību gaida nākamo Erasmus+ projektu, kas sāksies jau pavisam drīz.

 Rīgas 89. vidusskolas skolēnu pašpārvalde

Galerijas