Meitene ar pašas darinātu gofrēta papīra sloksnīšu vainagu uz lotosa ziedu un sveču fototapetes fona

Fotosesijā bērni demonstrē savu radošo sniegumu dizaina un tehnoloğiju stundā

Rīgas 9. vidusskolas dizaina un tehnoloğiju stundas radošās izpausmes

Rīgas 9. vidusskolas dizaina un tehnoloğiju stundas 1. A klasei ir piektdienās. Pēc garās darba nedēļas ir pienācis laiks pašizpausmei un fantāzijas lidojumam. Šoreiz mazie realizēja savas idejas ar īpašu entuziasmu, jo kuram bērnam gan nepatīk plēst papīru un burzīt to. Par kreppapīra pārtapšanu bārkstainās šallēs skolēni tika gana daudz slavēti. 

Pirmklasnieku radītās šalles ir tapušas raibas kā dzeņa vēders. Krāsu izvēle bija atkarīga no katra bērna individuālā iekšējā stāvokļa un vēlmēm, jo šalles veidotas pēc paša izdomātiem kritērijiem. 

Lai palielinātu darba efektivitāti un motivāciju, klasē skanēja mūzika, kura palīdzēja pirmklasniekiem pilnveidot fokusēšanās prasmi. Mierīgās mūzikas ietekmē līdzdarboties sāka arī tie, kuri sākumā bija nolēmuši, ka tik apjomīgs darbs viņiem nav pa spēkam un tādēļ jāmet plinte krūmos. 

Neatņemama dizaina un tehnoloğiju stundas sastāvdaļa ir sava darba prezentēšana un fotosesija, kas vairo labsajūtu pēc veiksmīgi padarīta darba. Bērniem ir patīkami ne vien dzirdēt atzinīgus vārdus no saviem klasesbiedriem, bet arī apskatīt savu veikumu radošo darbu izstādē. Savukārt skolotājai lielāko gandarījumu sagādā neviltotais smaids bērnu sejās. 

Rīgas 9. vidusskolas 1. A klases bērni dizaina un tehnoloģiju stundā no krāsainiem papīriem gatavo šalles

Galerijas