Rīgas bērnudārzi saņēmuši dāvanā izzinošas grāmatas par mežu

Rīgas pašvaldības bērnudārzi kā dāvinājumu no meža īpašnieku biedrības „Meža konsultants” saņēmuši 620 grāmatas “Kā Alnītis gāja ciemos pie gudrās Pūces”.

Grāmatu veidojusi mežkope Sigita Vaivade un māksliniece Linda Iraids. Grāmatai ir pievienota arī spēle, kurā bērni alnīša ceļojumu var arī izspēlēt.

Mežu izzinošā grāmata stāsta par procesiem mežā visos gadalaikos, kurus piedzīvo alnītis. Viņš gan satiek vilcēnus, gan glābjas no odiem, stāsta, kā mežā satiek ar cilvēkiem. Bērni uzzina arī par ragu mešanu un daudziem citiem procesiem. Stāstiņi veidoti tā, sešgadnieki tos viegli saprastu.

Meža īpašnieku biedrība „Meža konsultants” darbojas Kuldīgas novadā un viens no biedrības darbības mērķiem ir sabiedrības informēšana un izglītošana par mežā notiekošajiem procesiem.

Grāmatu sagatavošanā izmantots Meža attīstības fonda, SIA “Mežinieks RS”, A/S “Latvijas Finieris”, SIA “Sodra Latvia”, A/S “Stora Enso Latvija”, SIA“Kurekss”, SIA “MKM mežs” un SIA “Metsa Forest Latvia” finansiālais atbalsts.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators, e-pasts: martins.vilemsons@riga.lv.