Rīgas Daugavgrīvas pamatskola svin Eiropas svētkus  “Eiro – vīzija: Ceļojums pa Eiropu”

Rīgas Daugavgrīvas pamatskola svin Eiropas svētkus “Eiro – vīzija: Ceļojums pa Eiropu”

Lai veicinātu zināšanas un izpratni par Eiropu, Eiropas Savienību un tās vērtībām, kā arī attīstītu skolēnu radošumu, Rīgas Daugavgrīvas pamatskolā no 7. līdz 10. maijam noritēja Eiropas nedēļa.

Tās bija aizraujošas stundas par Eiropas tematiku – ģeogrāfijas, dabaszinību, bioloģijas, angļu, vācu un latviešu valodas, kā arī vēsturē un sociālu zinību mācību priekšmetos. Savukārt klases stundās skolēni kopā ar skolotājiem aktualizēja sev, klasei, skolai un savai ģimenei būtiskus, ar Eiropu saistītus jautājumus.

Eiropas dienā, 9. maijā, visa skola vienojās Eiropas svētku “Eiro-vīzija: Ceļojums pa Eiropu” svinēšanā. Šajā pasākumā piedalījās visas skolas klases, sākot no pirmklasniekiem līdz pat devītklasniekiem, kuri šogad absolvēs pamatskolu. Katra klase pirms Eiropas dienas izlozēja savu Eiropas Savienības dalībvalsti, kuru bija jāizpēta un jāizveido radošs stāstījums pārējām klasēm improvizētā “Eirovīzijā”.

“Tu taču zini, ka Eiropā tu vari brīvot ceļot  - vienu dienu tu esi Rīgā, bet rīt  - jau Parīzē!” skolēnus uzrunāja pasākuma vadītāji – mūsu skolas 8. un 9. klases skolēni, atgādinot pamatafaktus par Eiropas Savienību. Šī gada svētku galvenais uzdevums bija nostiprināt skolēnos apziņu, ka Latvija vienmēr ir bijusi Eiropa, bet Eiropas Savienībai Latvija pievienojās pirms 20 gadiem.

“Ideja izveidot Eiropas Savienību radās pēc diviem lieliem kariem Eiropā. Eiropas valstis saprata, ka labāk ir sadarboties, nevis karot savā starpā. Sākumā sadarbojās tikai sešas Eiropas valstis: Beļģija, Francija, Itālija, Luksemburga, Nīderlande, Vācija. Arī mēs – mēs esam Eiropa, tu un es, un šodien mēs dodamies ceļojumā pa dažādām Eiropas valstīm un arī mūs vieno Eiropas vērtības – cieņa, sadarbība,” saka mūsu skolas 9. klases skolēni Artjoms Nikolajevs un Darja Drabova.

“Latvija šogad atzīmē svarīgu gadadienu – 20 gadus, kopš esam Eiropas Savienības dalībvalsts, un mūsu kā izglītības iestādes uzdevums ir veidot skolēnos apziņu, ka mums visiem ir kopīgas vērtības un tās pamatos ir Eiropas vērtības – cieņa vienam pret otru, sadarbība un atbalsts, drošība, cilvēka tiesības,” Eiropas dienā sacīja Rīgas Daugavgrīvas pamatskolas direktore Olga Seļutina. “Vairāk nekā jebkad agrāk skolu uzdevums ir veidot drošu vidi, stiprināt medijpratību, un to mēs darām ar izglītojošiem un radošiem projektiem, ar kuru palīdzību skolēni paši veido savu zināšanu, prasmju un arī attieksmes pret demokrātiskām vērtībām krātuvi.”

 

Galerijas