Rīgas Lietuviešu vidusskola piedalās Erasmus+ projektā Gdiņā

Rīgas Lietuviešu vidusskola piedalās Erasmus+ projektā Gdiņā

Rīgas Lietuviešu vidusskola laika posmā no 2022. gada 24. oktobra līdz 29. oktobrim Erasmus+ projekta “Discover the world of the tree” (Atklāj koku pasauli) ietvaros Polijas pilsētā Gdiņā tikās ar projekta partneriem no Lietuvas, Polijas un Grieķijas. Dažādās ekskursijās, nodarbībās un meistarklasēs tika pavadītas sešas iespaidiem bagātas dienas.

Tikšanās sākumā partneri iepazīstināja viens otru ar savu valsti, pilsētu un skolu, tās vērtībām un interesanto skolas dzīvi.

Viens no projekta mērķiem bija iepazīstināt sākumskolas skolēnus ar koku daudzveidību, radīt izpratni un interesi par koku pasauli, tāpēc Gdiņā skolēni apmeklēja koku parku Marszewo (Leśny Ogród Botaniczny "Marszewo"), kurā piedalījās izzinošā koku meklēšanas spēlē ar krustvārdu mīklas elementeim, kā arī veica radošus koku lapu nospiedumus uz papīra. Neizpalika arī pikniks ar ugunskuru.

Bija iespēja arī viesoties piejūras pilsētā Gdaņskā, apskatīt tās vecpilsētas daļu un iziināt koka kā materiāla nozīmi Gdaņskas Arheoloģijas muzejā (Muzeum Archeologiczne w Gdansku).

Vēl viena diena tika pavadīta brīnišķigajā tūristu pilsētiņā Torunā. Tajā apmeklējām Planetāriju, apskatījām N. Kopernika pieminekli un piedalījāmies Piparkūku muzeja meistarklasē.

Gdiņas pilsētā mūs uzņēma Polijas partneru pārstāvētā Gdiņas Jezuītu skola, kurā notika dažādas ar koku tēmu saistītas nodarbības un radošās meistarklases. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar Gdiņas Akvārija (Akwarium Gdynskie) ekspozīciju, kā arī Akvārija Apmācības centrā darboties ar mikroskopiem. Gdiņas Eksperimentu zinātnes centrā (Experyment centrum nauki) bērni apskatīja interaktīvās izstādes.

Rīgas Lietuviešu vidusskolas komanda izbaudīja sagatavotās aktivitātes un ļoti novērtēja partneru piedāvāto pasākuma programmu, kas bija ļoti izzinoša, redzes loku paplašinoša, aizraujoša un vērtīga.

Informāciju sagatavoja: Rīgas Lietuviešu vidusskolas vecāks Jana Hohla