Rīgas pašvaldība bezmaksas ēdināšanu skolās un bērnudārzos nodrošinās arī Latvijas goda ģimenēm

Rīgas pašvaldība bezmaksas ēdināšanu skolās un bērnudārzos nodrošinās arī Latvijas goda ģimenēm

Trešdien, 27. septembrī, Rīgas domes deputāti atbalstīja izmaiņas saistošajos noteikumos – turpmāk bezmaksas ēdināšana skolās un bērnudārzos pienāksies arī Latvijas goda ģimenēm ar spēkā esošu apliecību “Goda ģimene” (“3+ Ģimenes karte”).

Šāds lēmums pieņemts uzklausot Tiesībsarga biroja un Daudzbērnu ģimeņu biedrības ierosinājumus. Līdz šim brīvpusdienas pienācās tikai tām ģimenēm, kas bija reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrā.

Saistošie noteikumi arī paredz, ka no 2024. gada 1. septembra pašvaldības līdzfinansējums ēdināšanai tiks piešķirts tikai Rīgā deklarētiem izglītojamajiem. Šādas izmaiņas plānots ieviest pēc valsts institūciju  atzinumiem, kuros uzsvērts, ka pašvaldībai primāri ir jāatbalsta pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētie izglītojamie, un, īpaši, noteiktu sociālo grupu izglītojamie. Tāpat pašvaldība veikusi konsultācijas ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Ēdinātāju Apvienību.

Izmaiņas saistošajos noteikumos “Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu” tiks virzītas atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv