Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos piešķir papildu finansējumu izglītības jomai

Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos piešķir papildu finansējumu izglītības jomai

Trešdien, 8. novembrī, Rīgas dome veica grozījumus šī gada pašvaldības budžetā, palielinot ieņēmumu un izdevumu daļu, kā arī piešķirot papildus finansējumu izglītības nozarei.

Pilsētas budžeta ieņēmumi tiek palielināti par 45,3 miljoniem eiro un sastāda 1,237 miljardus eiro, savukārt pilsētas budžeta izdevumi plānoti 1,433 miljardi eiro apmērā, kas ir par 28,9 miljoniem eiro vairāk.

Piešķirts papildu finansējums izglītības nozarei 2,6 miljonu apmērā, no kuriem nepilni divi miljoni novirzīti pašvaldības finansēto 3488 pedagoģisko likmju atalgojuma palielinājumam.

Savukārt samazinoties siltumenerģijas un elektrības cenu izmaksām, šī gada otrajā pusgadā komunālo maksājumu ekonomiju iestādes novirza aktuālo izmaksu segšanai, galvenokārt inventāra un mēbeļu iegādei izglītības iestādēs.

Rīgas pašvaldība šogad pieteica un saskaņoja ar atbildīgajām ministrijām 29 investīciju projektu pieteikumus 59,4 miljonu eiro vērtībā, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par aizņēmumu projektu realizāciju, piem., Uzvaras parka pārbūvei. Ņemot vērā ierobežoto laiku, kas saistīts gan ar šī gada valsts budžeta, gan pašvaldības budžeta apstiprināšanas gaitu, daļai no šiem projektiem šogad tikai sākta realizācija, bet pabeigšana plānota 2024. gadā, kas samazina plānoto aizņēmumu apjomu šogad par 15,4 miljoniem eiro, bet investīciju programmas izdevumus par 7,6 miljoniem eiro.

Šī gada 9 mēnešos Rīgā pabalsti izmaksāti 27,1 miljons eiro apmērā, kas ir par 3,6 miljoniem vairāk nekā šādā periodā pirms gada. Šie skaitļi ietver gan pabalstus mājoklim, gan palīdzību Ukrainas bēgļiem, ko līdzfinansē valsts budžets.

Informāciju sagatavoja: Uģis Vidauskis, Rīgas domes Ārējas komunikācijas nodaļas vadītājs, e-pasts: ugis.vidauskis@riga.lv.