No sniega bumbām veidots pūķis bērnudārza

Publicitātes attēls

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” bērni bauda ziemu

Šogad janvāris visiem sniedza lielisku iespēju izbaudīt ziemas burvību, piedalīties dažādās aktivitātēs. Viena no populārākajām Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē “Liepiņa” bija ledus un sniega konstrukciju veidošana, kuras rotāja arī iestādes teritoriju.

Šis aizraujošais process pievilināja gan bērnus, gan pieaugušos, kuri pastaigās vēroja, kā sniegs pārklāj apkārtējo ainavu.  Bērni ar interesi pētīja, cik ilgi izturēs ledus bumbas un sniega konstrukcijas, it īpaši, ja āra temperatūra partādījās virs nulles grādiem.

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” bērni ar prieku piedalījās eksperimentos, kuros viņi mēģināja saprast, kā sniegs un ledus reaģē uz temperatūras izmaiņām. Atkusnī vēroja, cik ātri vai lēni ledus sāk kustēties un pārvērsties par ūdeni un kāpēc lielākās ledus un sniega bumbas saglabājas ilgāk nekā mazās.

Turpinot eksperimentu gaisotni, “Liepiņā” ciemojās arī uzņēmums “Zinātnes zona” ar eksperimentiem “Drošība jūsu mājās”. Bērni darbojoties apguva jaunas zināšanas par drošību mājās un atklāja dažādas likumsakarības, kas ir labs pamats, uzsākot skolas gaitas.  

Temata “Ziema klāt” ietvaros guvām lielisku pieredzi kopā radoši un interesanti mācīties!

Bērni vēro ķīmiskus eksperimentus

Galerijas