Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” bērni gūst zināšanas muzejos, ekskursijās, pasākumos

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” bērni gūst zināšanas muzejos, ekskursijās, pasākumos

Temata “Izziņas avoti” ietvaros Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” grupa “Kāpēcīši” devās ekskursijā uz Latvijas Universitātes Skaitļošanas tehnikas un informātikas muzeju.  

Ekspozīcijā “Kā un kāpēc dzima un izauga dators?” vecāki un pedagogi kopā ar bērniem uzzināja kā dators tika izgudrots un attīstīts līdz mūsdienām. Pateicamies LU MII attīstības direktoram, vadošajam pētniekam, Zinātniskās padomes priekšsēdētājam Rihardam Balodim-Bolužam par ekskursijas vadīšanu. Grupā bērni arī izveidoja savu muzeju.

Sarunas par izziņas avotiem turpinājumā “Kāpēcīši” iepazinās ar grāmatu rašanās vēsturi, veidoja savu un kopīgu grupas grāmatas. Bērniem pašiem izdevās sacerēt dzejoļus. Grāmatas “Pirkstiņi gaisā!” autore Anda Dēliņa ciemojas Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” grupā “Kāpēcīši” ar pasaku “Kā top grāmata?”. Bērni ar prieku sekoja pasakas gaitai, iesaistījās zināmo un jauno pirkstiņrotaļu skaitīšanā. Paldies Anda Dēliņai par neaizmirstamo dienu un iedvesmojošo stāstu par grāmatu radīšanu!

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” grupas “Saulīte” bērni februārī ar lielu prieku un aizrautību līdzdarbojās “Draudzības mēnesī”, veltot laiku svarīgiem jautājumiem par draudzību, vērtībām un mūsu četrkājainajiem draugiem. Bērni apsprieda, ko nozīmē būt draugiem, kā palīdzēt un rūpēties vienam par otru. Sarunās par saviem mājdzīvniekiem tika uzsvērta mūsu atbildība un rūpes par dzīvniekiem, ko pieradinām.

Notika Draudzības diena ar rotaļām un dziesmām, kopīga cepumu cepšana sirsniņu formā un darbinieku cienāšana. Pasākumi veicināja kopā būšanas un draudzības sajūtu. Temata noslēgumā notika ekskursija uz Dziesmusvētku telpu Mežaparka Lielajā estrādē. Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas izglītības darba un darba ar apmeklētājiem vadītājas Ilze Rusova un Inese Zariņa emocionāli un bērniem saprotamā valodā iepazīstināja ar dziesmu un deju svētku vēsturi, Dziesmusvētku telpas objektiem. Ekspozīcijas mūsdienu aprīkojums un piedāvātie uzdevumi bērniem ļoti patika. Ņemsim vērā darbinieku ieteikumu dziedāt, kad gribas strīdēties. Pateicamies ekskursijas vadītājām par saturīgo ekskursiju!

Galerijas