Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa" bērnu ekskursija uz RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēku

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa" bērnu ekskursija uz RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēku

Saulainajā 15. septembra rītā Dzejas dienu noslēgumā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa" grupa "Kāpēcīši" ar vecākiem devās ekskursijā uz RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēku Aptiekas ielā 14.

Kad bērni un pieaugušie nonāca Sarkandaugavas bibliotēkā, viņus laipni sagaidīja bibliotēkas darbinieki, kuri bija sagatavojuši īpašu ekskursijas programmu, iepazīstinot ar telpām un bibliotēkas lāci, kas otrajā stāvā sagaida apmeklētājus. Noklausījāmies arī uzturēšanās noteikumus bibliotēkā. Galvenā bibliotekāre Dace Āboltiņa iepazīstināja bērnus un pieaugušos ar dažādām grāmatu kategorijām, no pasaku grāmatām līdz komiksiem. 

Savukārt bērnudārzs bibliotēkas darbiniekus iepriecināja ar jau iepriekš sagatavoto priekšnesumu – Renāra Kaupera dziesmu “Joka pēc alfabēts” un dzejoļiem. Grupa “Kāpēcīši” aktīvi iesaistījās dzejoļu skaitīšanā un kustībās ar mūziku.

Bērni piedalījās grāmatas veidošanas darbnīcā, izkrāsojot dzejoļu ilustrācijas. Ekskursijas noslēgumā tika ieplānots arī brīvais laiks, kad bērni patstāvīgi piedzīvoja atklājumu prieku, pētot grāmatas un rotaļlietas.

Ar smaidiem sejās un pilni jaunu iespaidu grupas "Kāpēcīši" bērni un vecāki atgriezās iestādē, atnesot līdzi gan jaunas zināšanas un prieku par bibliotēkas apmeklējumu, gan arī interesi par grāmatām un piedzīvojumiem.

Galerijas