Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolas audzēkņi Erasmus+ projektā Zalcburgā

Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolas audzēkņi Erasmus+ projektā Zalcburgā

Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolas skolotāji un skolēni laika posmā no 2023. gada 18. līdz 25. februārim Erasmus+ projekta “Time to help” (Laiks palīdzēt) ietvaros ar partneriem no Itālijas, Kipras, Čehijas un Austrijas tikās skaistajā pilsētā Zalcburgā. Tika pavadītas sešas aizrautīgas, interesantas un iespaidiem bagātas dienas.

Mobilitātes laikā skolēni varēja iepazīties ar pilsētu, kura ir slavenā austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta dzimtā vieta. Izdevās skaistā, saulainā dienā izbaudīt Austrijas Alpu burvību un uzzināt daudz jauna par ekoloģisko tūrismu, dabas aizsardzības un saglabāšanas iespējām šajā valstī.

Vēl viena interesanta diena tika pavadīta Austrijas laukos, kur projekta dalībnieki uzzināja daudz jauna gan par bioloģiskajām saimniecībām Austrijā, gan arī ieguva prasmes, kā pagatavot garšīgu un veselīgu sieru.

Protams, neizpalika visu partneru stāstījums par ekoloģiskās pēdas nospiedumu katras partnervalsts mājsaimniecībās. Saistošs bija kopējs darbs pie plakātu veidošanas par dabas aizsardzību un veselīgu dzīvesveidu.

Informāciju sagatavoja: Vita Ramiņa, Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolas angļu valodas skolotāja.