Rīgas skolu 9. -12. klašu jaunieši "Karjeras nedeļā 2022" iepazīst uzņēmējspējas

Ar Rīgas vispārējo izglītības iestāžu Karjeras Izglītības atbalsta centru (KIAC) iniciatīvu ESF projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādē" ietvaros Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aktīvi iesaistījās "Karjeras nedēļas 2022" organizēšanā un realizēšanā. 

Uznēmējspējas ir katrā no mums! Ar šo domu divu nodarbību ciklus vadīja personības un karjeras attīstības koučs, "Karjeras balvas 2020" gada ieguvējs, izglītības programmas Start Strong autors Andris Arhomkins.   

 9.-10. klašu skolēni nodarbībā “Jaunā uzņēmēja ABC” uzzināja, kurus savus talantus un stiprās puses var veiksmīgi izmantot, ja vēlies kļūt par uzņēmēju. Jaunieši mācījās saskatīt un analizēt savas ikdienas iespējas, kā arī mēģināja noskaidrot, cik daudz mūsos ir uzņēmēja gēnā un, kā to attīstīt. Atraktīvi un saliedēti skolu komandas iesaistījās spēlē "Speed Date" kā apliecinājums tam, cik aizraujoša un pārsteigumiem bagāta var būt mūsdienu uzņēmējdarbības vide. 

 11.-12. klašu skolēniem bija iespēja uzzināt, kā sasaistīt savu nākotni ar interesēm, hobijiem un ikdienu nodarbībā "Veiksmīga uzņēmējdarbība". Jaunieši ar prieku un gandarījumu mācījās izstrādāt rīcības plānus, veidojot komandās un testējot biznesa spēles. EES (entuziasms, enerģija, smaids) aktivitāte grupās, telpu piepildīja ar vislielāko azartu un enerģiju. Drosmīgākie izmēģināja kādu no savām superspējām arī individuāli. Jaunieši pārliecinājās, kā pat ļoti neparastas, neordināras idejas var būt veiksmīgas karjeras sākums! 

Izglītības programmas Start Strong nodarbības norisinājās trīs Rīgas skolās - Ziemeļvalstu ģimnāzijā (18.10.2022.), Rīgas Valsts Klasiskajā ģimnāzijā (21.10.2022.) un Rīgas 25. vidusskolā (19.10.2022.). Pasākumu apmeklēja 611 skolēni no 66 Rīgas vispārizglītojošām skolām. Jaunieši pozitīvi novērtēja pasākumus – aktīvākie no tiem saņēma balvas.

KIAC 2022./2023. m.g. novembrī un decembrī organizēs seminārus Rīgas PKK par dažādām karjeras izglītības atbalsta metodēm darbam ar 1.-6. klašu skolēniem un kouča metožu izmantošanas meistarklases karjeras atbalstam skolās.   

Informāciju sagatavoja: Karjeras Izglītības atbalsta centra (KIAC) pedagoģes karjeras konsultantes Sanita Āboltiņa, Iveta Gūtmane, Vera Lapkovska, Daina Romanovska, Diāna Šķēle, Kristīne Zelča