Rīgas vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2024” I kārta ir izskanējusi

Publicitātes attēls

Rīgas vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2024” I kārta ir izskanējusi

Februāra pats viducis ir laiks, kad Rīga skan, jo dzied Rīgas bērnu un jauniešu vokālie ansambļi no Rīgas pilsētas izglītības un kultūras iestādēm. Tie pulcējas, lai parādītu sevi un ieklausītos viens otrā. Kopā 64 ansambļi bija pieteikuši dalību Rīgas vokālās mūzikas konkursā “Balsis 2024”. Ja skatāmies uz pagājušo gadu – labu dziedošo kolektīvu kļūst arvien vairāk. Par to neviltots prieks!

Pirmā diena – 15. februāris

Dziesmas skanēja Pārdaugavā – Bērnu un jauniešu centrā “Altona”. Jaunākajā grupā paši labākie izrādījās viesi no Rīnūžiem – 1.- 4. klašu vokālais ansamblis “Rīnūži”. Vidējā grupā ar savu skanējuma vieglumu vērtēšanas komisiju, kuras sastāvā bija Nora Kalniņa, Ilona Plūme un Arta Grīna, pārsteidza Igauņu pamatskolas meitenes. Par īstu pārsteigumu kļuva Rīgas Vācu ģimnāzijas puišu vokālais ansamblis “Pūķis”. No Āgenskalna Valsts ģimnāzijas ansambļa “Lavīze” meitenēm jau tradicionāli gaidījām lielisku sniegumu un to arī sagaidījām!

Otrā diena – 16. februāris

Juglas vidusskolas sākumskolas zāle mūs pārsteidza jau pašā konkursa sākumā – Rīgas Franču liceja meiteņu vokālais ansamblis – tik tīrs un skaists vokālais skanējums, lieliski padarīts grūts darbiņš! Otrs kolektīvs, kas izpelnījās vērtēšanas komisijas nedalītu atzinību bija Rīgas Lietuviešu vidusskolas ansamblis “Kibirkštis”.

Trešā diena – 17. februāris

Pamatskolā “Rīdze” pašā Rīgas sirdī pulcējās visi A grupas vokālie ansambļi – sīva konkurence! Visa konkursa augstākais vērtējums vokālā ansambļa “Kolibri” jaunākajai grupai – mazo dziedātāju acis runāja tikpat izteiksmīgi, cik pašas dziesmas. Tikai par milimetru no šiem panākumiem atpalika “Knīpu un knauķu” grupa “Ķīvītes”, parādot profesionālu skatuvisku sniegumu. Vokālais ansamblis “Podziņas” – kolektīvs, kurš paliek atmiņā gan skatītājiem, gan vērtēšanas komisijai ar savu vokālo toni. Ansambļa “Kolibri” vidējā un II vecākā grupa, tāpat kā “Knīpu un knauķu” grupa “Urdaviņas” – labi gan redzams, gan sajūtams vokālo ansambļu vadītāju darbs, jau stabili ieliktas prasmes dziedātājos ne vienu vien gadu slīpējot vokālās mākslas vissmalkākās nianses, gan tehniskajā sniegumā, gan mākslinieciskajā izpildījumā.

Vislielākā pateicība visiem vokālo ansambļu vadītājiem, koncertmeistariem, bērnu vecākiem un protams, visiem dziedātājiem par mirdzošajām acīm un skanīgajām balsīm!

Konkursa "Balsis 2024" rezultāti apskatāmi ŠEIT.

Informāciju sagatavoja Arta Grīna, Centra galvenā speciāliste mazo mūzikas kolektīvu un instrumentālās mūzikas jomā

Galerijas