Rīgas Ziepniekkalna pirmsskolas audzēkņi iesaistās projektā “Latviešu tautas pasakas”

Rīgas Ziepniekkalna pirmsskolas audzēkņi iesaistās projektā “Latviešu tautas pasakas”

Rīgas Ziepniekkalna pirmsskola organizēja projektu “Latviešu tautas pasakas”. Tā mērķis: sekmēt pozitīvas uzvedības aktualizēšanu un atbalstīšanu, tikumu izkopšanu, izmantojot literāros darbus. Bērni iepazinās ar latviešu tautas pasakām, tās salīdzināja ar citu zemju pasakām. Audzēkņiem bija iespēja 1946. gadā izdotas grāmatas salīdzināt ar mūsdienu izdevumiem.

Katrs grupas biedrus iepazīstināja ar savu mīļāko pasaku grāmatu un pasaku lasīšanas rituālu. Bērni apguva grāmatu un pasaku sižetu daudzveidību, kā arī visas atnestās grāmatas varēja aplūkot izstādē “Mana mīļākā pasaku grāmata”. Audzēkņi ar lielāko prieku no mājām nesa savas mīļākās pasaku grāmatas, stāstīja par tām, analizējot labo un slikto.

8. grupas audzēkņi pie sevis uzņēma pašmājas grāmatu autori Daci Taurīti. Bērni iepazinās ar grāmatas tapšanas procesu, ar to, kā top ilustrācijas, kas ir tipogrāfija. Noskaidroja, cik ilgs laiks ir nepieciešams no grāmatas melnraksta līdz gatavai produkcijai, kad bērni to ierauga grāmatnīcās. 

Rīgas Ziepniekkalna pirmsskolas audzēkņi aicināja ciemos savus vecvecākus uz pasaku pēcpusdienu. Vecvecāki tika cienāti ar pašu ceptām smalkmaizītēm un iesaistīti dažādās aktivitātēs, pasaku lasīšana un pasaku izspēlēšanā.

Liels paldies atraktīvajām, radošajām iestādes skolotājām, kā arī  visiem audzēkņiem par aktīvu iesaistīšanos un audzēkņu vecākiem, vecvecākiem par atbalstu iestādes projekta laikā.

Sagatavoja: Rīgas Ziepniekkalna pirmsskolas vadītājas vietniece izglītības jomā Lana Pušpure

Galerijas