Seminārs ,,Kāpēc šķirot atkritumus ir nozīmīgi?” Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē ,,Liepiņa”

Seminārs ,,Kāpēc šķirot atkritumus ir nozīmīgi?” Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē ,,Liepiņa”

Viena no Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Liepiņa” vērtībām ir atbildība. Šogad mēs īstenojam sabiedrības integrācijas projektu "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu”, kurā liels uzsvars tiek likts uz indivīda atbildību par savu rīcību un vēlmi rūpēties par Rīgas sakoptību un tās vides aizsardzību.

20. martā SIA ,,Zaļā josta” speciāliste Aija Caune Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes ,,Liepiņa” bērnu vecākiem un darbiniekiem vadīja izglītojošu semināru ,,Kāpēc šķirot atkritumus ir nozīmīgi?”. Seminārā tika apspriesti jautājumi par katra sabiedrības locekļa atbildību attiecībā uz atkritumu šķirošanu, iepakojumu otrreizēju izmantošanu un dabas resursu taupīšanu. Semināra dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijā, uzdodot jautājumus un izsakot savu viedokli. Dažiem klātesošajiem šī diskusija bija iedvesmojoša, mudinot aizdomāties par katras personas atbildību par ikdienas rīcību un tās ietekmi uz Rīgas vidi. Šī atbildība ir būtiska, lai saglabātu Rīgu kā skaistu un iemīļotu dzīves vietu vēl ilgi.

Dalībnieki atzina, ka seminārā bija daudz noderīgas informācijas, kas palīdzēs veikt pozitīvas izmaiņas savā ikdienā, sekmējot ilgtermiņa labklājību gan viņu pašu, gan visai Rīgas kopienai.

Projekts "Mēs rūpējamies par mūsu Rīgu” tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, kas liecina par šīs iniciatīvas nozīmi un atbalstu no pilsētas vadības puses.

Galerijas