Seminārs skolotājiem "Stiprinām jauniešu mentālo veselību un sociāli emocionālās prasmes skolā un muzejā"

Seminārs skolotājiem "Stiprinām jauniešu mentālo veselību un sociāli emocionālās prasmes skolā un muzejā"

16. martā E. Veidenbauma muzejs “Kalāči” aicina uz semināru skolotājiem “Stiprinām jauniešu mentālo veselību un sociāli emocionālās prasmes skolā un muzejā!”, kas norisināsies Cēsu 2. pamatskolā un tiešsaistē - Eduarda Veidenbauma memoriālā muzeja “Kalāči” Facebook lapā.

Seminārs notiks Eduarda Veidenbauma muzeja “Kalāči” projekta “Vairāk gaismas!” ietvaros. Projekta mērķis ir, balstoties muzeja krājuma un mūžīgā jaunieša Eduarda Veidenbauma biogrāfijas izpētē, stiprināt jauniešu sociālās un emocionālās prasmes, mentālo veselību un veselības pratību. Seminārā muzejs iepazīstinās ar projektā radītajiem pakalpojumiem skolām, kā arī piedāvās ekspertu skatījumu uz skolu un muzeju sadarbību jauniešu atbalstam.

Semināra pirmā daļa

11.00-12.30 (klātienē un tiešsaistē)

  • Programmas “Latvijas skolas soma” eksperte Lelde Kristiāna Paeglīte ievadīs semināru ar prezentāciju “Ko likt kurā somā: kultūrvietu pienesums skolēnu kultūras pieredzes veidošanā”.
  • Izglītības eksperte Solvita Lazdiņa iepazīstinās ar sociāli emocionālo prasmju novērtēšanas metodiku un iespējām to pielietojuma skolās un atmiņas institūcijās
  • Projekta sadarbības partneris Dr. Ernests Pūliņš-Cinis, RSU Psihosomatiskās medicīnas un Psihoterapijas klīnikas ārsts-psihoterapeits, dalīsies ar savu redzēju par to, kā muzeji un citas kultūras institūcijas var atbalstīt jauniešus mentālās veselības prasmju stiprināšanā.
  • Kuratore Inga Surgunte  iepazīstinās ar muzeja jauno pastāvīgo ekspozīciju “Vairāk gaismas!”. Ekspozīcijā pirmo reizi izvērsti atklātas Veidenbaumu ģimenes personības un savstarpējās attiecības, lai iedrošinātu apmeklētājus iepazīt un izprast sevi, savas attiecības ar ģimeni un līdzcilvēkiem.
  • Muzejpedagoģe Baiba Roze iepazīstinās ar ekspozīcijas izglītības programmu, kuras mērķis ir palīdzēt jauniešiem. Jaunajās nodarbībās E. Veidenbauma dzeja un biogrāfija kļūst par avotu ne vien literatūras un vēstures izziņai, bet arī rosina jauniešus izzināt savu mentālo veselību, iemācīties rīkoties krīzes situācijās un veidot harmoniskas attiecības ar citiem.

Semināra otrā daļa

12.45-15.00 (klātienē, Cēsu 2. pamatskolā)

Tās laikā supervizore, izglītības eksperte Inga Pāvula vadīs praktisku nodarbību skolotāju atbalstam psiholoģiskās noturības stiprināšanā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta literatūrai un kultūras mantojumam kā vērtīgiem resursiem labbūtības un mentālās veselības veicināšanā. Reģistrēšanās dalībai klātienē noslēgusies!


Projekts ''VAIRĀK GAISMAS! izstāde un mākslas rezidences Eduarda Veidenbauma muzejā ''Kalāči'': jaunieši būvē harmonisku un taisnīgu sabiedrību'' (Nr.EEZ/2021/1/03) tiek īstenots, pateicoties EEZ finanšu instrumenta 2014.–2021.gada perioda programmas ''Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība'' projektu iesniegumu atklātā konkura ''Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai'' atbalstam. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas: 242 818 EUR, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas ''Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība'' atbalsta summa: 206 395 EUR. Programmas mērķis ir stiprināta sociālā un ekonomiskā kohēzija reģionālā un vietējā līmenī. Vairāk informācijas šeit.

Pieteikšanās un vairāk informācijas: Baiba Roze, muzejpedagoģe E.Veidenbauma muzejā “Kalāči”, baiba.roze@cesunovads.lv

+371 26267601