Septembra radošo darbnīcu izstāde Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolā

Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolā, Mākslas zālē, no 1. oktobra līdz 31. oktobrim  ir apskatāmi PMMS mākslas nodaļas audzēkņu septembra mēnesī tapušie zīmējumi un gleznojumi. 

Mācību gadu uzsākām draudzīgi  ar dažādu klašu grupu  kopā sanākšanu un  plecu pie pleca zīmēšanu un gleznošanu lielajā Mākslas zālē. Visi darbi tika uzzīmēti  vienā elpas vilcienā - vienā vai divās nodarbībās. Ātri, brīvi un krāsaini!

Darbu autori ir  10 līdz 16 gadus veci  pusaudži un jaunieši. Kopā radošajās darbnīcās piedalījās 131 audzēknis un izstādē ir eksponēti 106 labākie darbi.

Izstādē var apskatīt veikli uzzīmētos dizaina priekšmetus, kuru kompozicionālajos salikumos ieraugām gan elektrisko tējkannu, gan gludekli, gan skrituļslidas, velosipēdu un daudz ko citu. Zīmējumos var redzēt līnijas veiklumu, bet gleznojumos pēc vasaras brīvlaika vēl valda krāsains krāsu dzīvesprieks.

Mazāko klašu audzēkņu darbos redzami dzīvespriecīge krāsaino pudeļu attēlojumi, bet perspektīvas attēlošanas atsvaidzināšanai, plakņu un kubu kompozīciju gleznojumos rindojas viena uz otras mazākas un lielākas kastes, kuras veido krāsainus objektu krāvumus. Izstādē ir eksponēti arī abi krāsaino kastīšu uzstādījumi, lai vecāki un audzēkņi, apmeklējot izstādi, var saskatīt, salīdzināt un ieraudzīt gan kopīgo, gan atšķirīgo katra audzēkņa individuālajā mākslas darba interpretācijā. Tā ir lieliska iespēja  salīdzināt, ko katrs no mums redz atšķirīgi un kā uztver pasauli.

No 5. līdz 25. oktobrim aicinām audzēkņus, vecākus un pedagogus kļūt par vērīgiem skatītājiem, nākt aplūkot izstādi, iesaistīties un balsot par trīs labākajiem zīmējumiem un trīs gleznojumiem. Izstādes noslēgumā uzvarētāji saņems nelielas pārsteiguma balvas.

Papildu informācijai: e-pasts: info@pmms.lv,  www.pmms.lv

Izstādi organizē un atbalsta: Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola.