Skolēnu pašpārvalžu konsultantiem noticis seminārs par rīcību stresa situācijās

Skolēnu pašpārvalžu konsultantiem noticis seminārs par rīcību stresa situācijās

Šī gada 23. oktobrī Rīgas izglītības iestāžu skolēnu pašpārvalžu konsultanti pulcējās seminārā, kas bija veltīts ārkārtīgi aktuālai tēmai – “Kā pašpārvaldes konsultants var palīdzēt jauniešiem mazināt trauksmi stresa situācijās?”.

Seminārs notika Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, un to vadīja Ilze Jēče –  pieredzējusi sociālo pārmaiņu mācību vadītāja, kas ar lielu entuziasmu dalījās ar savām zināšanām un praktisko pieredzi šajā jomā.

Semināra sākumā Jēče iedrošināja katru dalībnieku padomāt par to, kas ir stress un kā tas ietekmē ikdienas dzīvi. Tam sekoja grupas vingrinājums, lai izpētītu savu komforta zonu un izprastu, kā mūsu ķermenis reaģē uz stresa faktoriem.

Semināra laikā dalībnieki kopā identificēja efektīvus veidus, kā palīdzēt skolēniem pārvarēt stresa situācijas. Kopīgas diskusijas ļāva dalībniekiem izstrādāt konkrētas metodes un vārdus, kas var tikt izmantoti, lai sniegtu atbalstu jauniešiem stresa brīžos.

Šis seminārs bija nozīmīgs solis ceļā uz jauniešu emocionālās veselības uzlabošanu un piedāvāja praktiskus rīkus un risinājumus stresa pārvaldībai skolās.

Informāciju sagatavoja: Elizabete Rebezova, Jaunatnes darbiniece darbam ar skolēnu pašpārvaldēm. E-pasts: erebezova@edu.riga.lv