Skolēnu pilsoniskās līdzdalības projekts “Mana dažādā - vienīgā Latvija”, veltīts Latvijas Republikas dibināšanas 105. gadadienai

Skolēnu pilsoniskās līdzdalības projekts “Mana dažādā - vienīgā Latvija”, veltīts Latvijas Republikas dibināšanas 105. gadadienai

Valsts izglītības satura centrs (VISC) aicina Latvijas izglītības iestādes: pirmsskolas, vispārējās un speciālās izglītības iestādes, profesionālās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes, no 2023. gada oktobra līdz 2024. gada maijam iesaistīties skolēnu pilsoniskās līdzdalības projektā “Mana dažādā – vienīgā Latvija”, veltītā Latvijas Republikas 105. dzimšanas dienai un valsts svētku svinēšanai.

Latvijas valsts svētku svinēšana vienotā tematikā izglītības iestādēs iepriekš tikusi organizēta Latvijas valsts simtgades ietvaros. Ir būtiski uzturēt šo svētku svinēšanas tradīciju, atzīmējot nozīmīgas gadskārtas valsts un tautas dzīves ciklā, veidojot skolēnu plašāku izglītības pieredzi un stiprinot mācību saturā izvirzītos sasniedzamos rezultātus visās mācību jomās.

Atgādinām, ka ikvienai iestādei ir iespēja pieteikt savu dalību un savus pasākumus, kuri iekļaujas projekta tematikā! Vēlamies iedrošināt, ka katrs nelielais skolas notikums - mācību stunda, pārgājiens, tikšanās, pētījums, izstāde, koncerts, konkurss, skolēnu vai skolēnu pašpārvaldes iniciatīva - ir tikpat nozīmīgs Latvijas 105. gadadienas atzīmēšanai, kā detalizēti plānots plaša mēroga pasākums ar daudzskaitlīgu dalībnieku iesaisti.

Aicinām vēlreiz ieskatīties projekta “Mana dažādā – vienīgā Latvija” nolikumā  un līdz 10. novembrim informēt VISC par dalību Projektā, aizpildot elektronisku veidlapu šeit: https://forms.office.com/e/crukGEfNb7!

Skolām, kas piesakās dalībai projektā, nav nekādu saistību attiecībā pret VISC, tāpēc nav jāuztraucas, ka sākotnēji pieteiktie pasākumi plānošanas un organizēšanas procesā varētu mainīties. Pieteikšanās anketa ir izveidota ar mērķi apzināt skolu iesaisti, pasākumu daudzveidību un nodrošināt saziņu ar tām izglītības iestādēm, kuras plāno atzīmēt Latvijas valsts dibināšnas 105. gadadienu ar dažādām aktivitātēm šī mācību gada garumā, nepieciešamības gadījumā organizējot arī metodisku atbalstu.

Foto Photo Agency F64