Skolēnu viesošanās Eiropas Parlamentā Strasbūrā

Skolēnu viesošanās Eiropas Parlamentā Strasbūrā

7. decembrī Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 12 Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas programmas dalībnieki apmeklēja Eiropas Parlamentu, kas atrodas Francijā, Strasbūrā.

Latviju pārstāvējām kopā ar 12 skolēniem no Rīgas Ukraiņu vidusskolas. Pasākuma tēma šobrīd ļoti aktuāla - cilvēktiesības. Rīgas Centra humanitārās vidusskolas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībniekiem bija iespēja uzdot jautājumus gan Eiropas Parlamenta viceprezidentam Dimitrios Papadimoulis, gan cilvēktiesību ekspertam Stefanam Krausam.

Eiropas Parlamenta pārstāvjiem jautājumus uzdeva Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolēni Patrīcija Miltiņa no 11.c klases un Šarlote Justīne Jurjure no 10.c klases. Tika saņemts video sveiciens no Eiropas Parlamenta prezidentes Robertas Metsolas, kas mudināja ikvienu no mums būt atbildīgiem par cilvēktiesību ievērošanu ikdienā.

Pasākuma noslēgumā Eiropas Parlamenta Vēstnieku programmas dalībnieki no Latvijas iepazinās ar citiem ES dalībvalstu un Turcijas skolu jauniešiem. Kopā pasākumā gan klātienē, gan virtuāli piedalījās aptuveni 1000 skolēni no 42 skolām (26 valstīm).

Programmas “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skola” mērķis ir vairot skolēnu zināšanas par Eiropas parlamentāro demokrātiju, Eiropas Parlamenta lomu un Eiropas vērtībām. Programma arī dod viņiem iespēju aktīvi piedalīties ES demokrātiskajos procesos.

Mēs esam pateicīgi par iespēju apmeklēt EP galveno debašu vietu Strasbūrā (Hemicycle) un iegūt jaunas zināšanas par politiskajām norisēm Eiropā un pasaulē.

Teksta autori: Estere Ķuze un Šarlote Justīne Jurjure. Foto autori: Patrīcija Miltiņa un Kristofers Nīmanis.

Galerijas