Skolotājiem iespēja bezmaksas kursos apgūt audiovizuālās mākslas pamatus

Skolotājiem iespēja bezmaksas kursos apgūt audiovizuālās mākslas pamatus

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VSIC) no 2023. gada 14. līdz 17. augustam piedāvā iespēju skolotājiem bezmaksas kursos audiovizuālās mākslas ekspertu un kino praktiķu vadībā apgūt pamatprasmes audiovizuālās mākslas pedagoģijā.

Kursu ietvaros tiks paplašināta dalībnieku izpratne par audiovizuālo mākslu un papildinātas prasmes plānot mācību saturu, iekļaujot ar video izveidi saistītus uzdevumus un audiovizuālā materiāla analīzi. Viena mācību diena notiks attālināti, trīs dienas klātienē LKA Nacionālajā filmu skolā (Rīgā, Elijas iela 17).

Ar kursa dalībniekiem strādās kinorežisori Dāvis Sīmanis (nodarbība “Kadra poētika”), kinooperators Dainis Juraga (nodarbība “Filmēšanas tehniskie pamatprincipi un kritēriji kadra veidošanā”), kinozinātniece Inga Pērkone-Redoviča (nodarbība “Kinomāksla”). LKA Kino muzeja muzejpedagoģe Diāna Lielmane stāstīs par mācību materiāla “Kino skolās” izmantošanu, savukārt režisore un teātra pedagoģe Inga Krišāne vadīs nodarbību par vērtēšanu. Nodarbības grupās “Režijas pamatzināšanas un režisora prasmes darbā ar scenāriju” vadīs kinorežisori Dāvis Dreimanis, Jānis Ābele un scenāriste Marta Elīna Martinsone.

Profesionālās pilnveides programma “Audiovizuālās mākslas pamati un metodes mācību jomas "Kultūras izpratne un pašizpausme mākslā" skolotāja darbā” prioritāri paredzēta skolotājiem, kuri māca vai mācīs mācību priekšmetu “Vizuālā māksla” (1.–9. klasē) un kuriem nav speciālās izglītības audiovizuālā jomā, kā arī kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas citu mācību priekšmetu skolotājiem visās izglītības pakāpēs, kuri plāno vai jau uzsākuši un iekļāvuši savā mācīšanas procesā audiovizuālā materiāla veidošanu un analīzi.

Pieteikties kursiem iespējams, līdz 2023. gada 10. augustam aizpildot elektronisko pieteikšanās formu.

Vairāk par LKA un VISC profesionālās pilnveides programmu piedāvājumu skolotājiem 2023. gada vasarā.