Sports un rakstītprasme - kā tās apvieno Rīgas 46. pirmsskolas izglītības iestādē

Sports un rakstītprasme - kā tās apvieno Rīgas 46. pirmsskolas izglītības iestādē

Mēs esam ar sportu uz TU! Mums patīk kustība un to iekļaujam pēc iespējas vairāk ikdienas mācību procesā. Lepojamies ar jauno, radošo un spēcīgo sporta skolotāju Anniju, kas spēj bērnus sportā aizraut, ieinteresēt un iepriecināt.

Priecājamies par kopīgiem pasākumiem gan vecāku, gan pedagogu lokā. Šogad bija iespēja dalīties pieredzē ar esošajām Kurzemes rajona pirmsskolas izglītības iestādēm. Protams, mēs – Rīgas 46. pirmsskolas izglītības iestāde - dalāmies ar sportu, kas mums ir tik tuvs.                              

Šogad vēlējāmies parādīt, kā sporta nodarbībās iekļaut rokas sagatavošanu rakstīšanai, sākot no pirmā vecumposma. Tas mums bija izaicinājums, bet uzskatām, ka kopīgiem spēkiem to paveicām. Tika iekļauta interesanta materiālā bāze, tai skaitā, plastmasas pudeļu korķīši, celtniecības veikalā iegādājamās mīkstās trubas, saucamas arī par nūdelēm, suši kociņi, dažādas burtu, siluetu zīmējumu kartiņas, lakatiņi, spainīši un citi materiāli.

Sporta nodarbības tika organizētas, kā ierasts, papildinot, iekļaujot dažādas aktivitātes, veicinot rakstīšanas prasmi. Piemēram: uzdevums ar celtniecības mīkstajām trubām, varam tās izmantot gan veicot dažādus stiepšanās vingrinājumus, gan papildinot šo aktivitāti veidojot no šīm trubām burtu siluetu. Protams, tika iekļauti vēl daudz un dažādi uzdevumi, kuri redzami pievienotajos attēlos. 

Kā pirmsskolas izglītības iestāde, lepojamies ar savu radošo, aktīvo un sportisko kolektīvu, un labprāt dalāmies idejās un pieredzē ar citiem. Nebaidāmies uzdrošināties izmēģināt ko jaunu un neierastu, jo tikai tā mēs bagātinām sevi un izglītībā ienesam jaunas inovācijas.

Rakstu sagatavoja: Rīgas 46. pirmsskolas izglītības iestādes mācīšanās konsultants Laine Meņģelsone

Galerijas