Talka un ziedu stādīšana Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas teritorijā

Talka un ziedu stādīšana Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas teritorijā

26. aprīlī Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas interešu izglītības telpās, Flotes ielā 8, notika teritorijas sakopšanas talka, kuras laikā ziedu dobē tika iestādītas zilas un dzeltenas atraitnītes Ukrainas karoga krāsās.

Talkā piedalījās interešu izglītības audzēkņi un pedagogi. Tika savākti atkritumi, zari un sagrābtas lapas. Sakoptajā teritorijā skaisti izceļas ziedu dobe, kura simbolizē mūsu vienotību ar Ukrainu. Pēc talkas notika visu dalībnieku kopīga tējas dzeršana ar saldumiem un lielformāta spēļu spēlēšana. Visi dalībnieki bija gandarīti par paveikto - talka noritēja darbīgā gaisotnē un jaukā noskaņojumā.

Savukārt plašā Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas teritorija tika sakopta visas pagājušās nedēļas laikā. Talkā piedalījās skolēni, pedagogi un vecāki. Ziedu dobe Latvijas un Ukrainas karoga krāsās tika iestadīta skolas ēkas priekšpusē 29. aprīlī, kad saule patīkami sildīja talciniekus. Ziedu stādīšanā piedalījās skolas skolēni un ukraiņu bērni, kuri mācās šajā skolā. Ziedu dobes forma atgādina upīti, kurā ūdens vietā zied tumši sarkanas, dzeltenas un zilas atraitnītes - ziedi Latvijas un Ukrainas karoga krāsās. Stādīšanas pasākums ilga 3 stundas, jo plašajā dobē bija jāiestāda daudz stādu. Skolēni ar lielu prieku stādīja ziedus, bet pēc tam uzspēlēja lielformāta spēles un baudīja tēju ar saldumiem - kā jau talkā pienākas. Krāsainais burbuļu salūts padarīja ziedu dobes atklāšanu īpašu un neaizmirstamu.

Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola īsteno projektu “Svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu - sports un radošums”. Projekts tiek finansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Mums būs liels prieks Jūs satikt mūsu pasākumos!

Projekta vadītāja Dace Timule, e-pasts: dtimule@edu.riga.lv.

Foto no Daces Timules personiskā arhīva.

Galerijas