Teātra festivāls Rīgas 231. pirmsskolas izglītības iestādē

Teātra festivāls Rīgas 231. pirmsskolas izglītības iestādē

Gatavojoties Starptautiskajai teātra dienai, kuru atzīmē 27. martā, Rīgas 231. pirmsskolas izglītības iestādē tika organizēts teātra festivāls “Zelta maska”.

Trīs nedēļas bērniem pagāja, naski gatavojoties festivālam. No marta sākuma katrā grupiņā bērni savu skolotāju vadībā gatavoja teatralizētu uzvedumu un runāja „par” un „ap” teātri.

Mūsu skatītāju uzmanībai tika sagatavotas divas izrādes, kurās piedalījās sagatavošanas grupu bērni. 7. grupas bērni radīja saulainu un pavasarīgu noskaņojumu ar pasaku “Pie saulītes ciemos”, bet 4. grupas bērni ir sagatavojuši brīnumus ar ļoti aizraujošu un piedzīvojumiem bagātu pasaku “Sarkangalvīte un vilks”.

Ar aktiermākslas palīdzību mēs bērniem attīstām valodu, izkopjam dialogus, paplašinām vārdu krājumu un mācām arī veidot savstarpējās attiecības, saskarsmi un radām vēlmi nebaidīties rādīt savus talantus un spējas.

Paldies, ka starp teātra mākslas baudītājiem bija arī kolēģes no Rīgas 243. pirmsskolas izglītības iestādes, no Rīgas 273. pirmsskolas izglītības iestādes un no Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzilniņa”, kuras deva pozitīvu novērtējumu mūsu darbam.

Pasākuma laikā atklājās, cik daudz interesantu talantu ir mūsu bērnos un pedagogos. Esam kļuvuši bagātāki ar spilgtām emocijām un interesantām idejām!

 

Galerijas