Tēva diena Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestādē

Kā jau katru gadu arī šogad Rīgas 229. pirmsskolas izglītības iestādē svinēja Tēvu dienu. Tie katram bērnam bija ļoti īpaši svētki, jo ikviena bērna tētis ir varonis, visstiprākais, sportiskākais ….un tā varētu turpināt vēl un vēl. Tēvu dienai grupiņas gatavojās visas nedēļas garumā. Zīmēja tēvu portretus, runāja par viņiem,  mācījās dzejoļus un gatavoja tētiem apsveikumus.  

13. septembrī, baudot atvasaras saulaino un silto dienu, izglītības iestādes pagalmā pulcējās tēti, vectēvi un pārējie ģimenes locekļi. Sadarbībā ar sporta klubu “Super Nova” treneriem, visi dalībnieki tika iesaistīti sportiskās aktivitātēs. Tas palīdzēja apvienot ģimeņu sportisko un radošo garu, pievērst uzmanību tēva lomai bērnu audzināšanā un sagādāt prieku bērniem, esot kopā un kopīgi darbojoties.

Pasākuma nobeigumā par piedalīšanos sportiskajās aktivitātēs no sporta kluba pārstāvjiem bērni saņēma uzlīmes, bet tēti - portretus, kurus bērni iepriekš bija zīmējuši. Visiem bija prieks un gandarījums par labi pavadītu, sportisko, saulaino un silto pēcpusdienu.


Latvijā Tēva diena par oficiālu svētku dienu tika noteikta 2009. gadā, lai izceltu tēva lielo nozīmi bērna audzināšanā un veicinātu dialogu par vīrieša lomu ģimenē. Ar katru gadu Tēva diena kļūst arvien populārāki svētki. Šīs svinības tiek uzskatītas par tikpat svarīgām, kā Māmiņdiena.

Rakstu sagatavoja Rīgas 229. pirmsskolas izglītības vadītājas vietniece Līga Sproģe-Breice

 

Galerijas