Tiks prezentēta informatīvi izglītojoša orientēšanās spēle “ĢEO-INŽENIERIS”

Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija aicina 8.-12.klašu skolēnus pilnveidot savas zināšanas par ģeotelpiskajiem datiem bezmaksas informatīvi izglītojošā orientēšanās spēlē jauniešiem par mērniecības tematiku “ĢEO-INŽENIERIS”.

Spēles mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar mērnieka profesiju (kuru mūsdienās varam dēvēt par ģeotelpisko datu inženieri), tehnoloģijām, kuras izmanto mūsdienu mērnieki, kā arī aicināt izvērtēt iespēju studēt studiju programmās, kuras piedāvā apgūt visu, kas saistīts ar ģeotelpiskajiem datiem.

Līdz 2023. gada beigām visu Latvijas skolu 8.-12. klašu skolēniem ir iespēja spēli “Geo-Inženieris” spēlēt bez maksas.

Spēle pieejama sešās Latvijas pilsētās – Valmierā, Ogrē, Jēkabpilī, Rēzeknē, Jelgavā un Ventspilī. Uz spēļu atrašanās vietām ir iespējams nokļūt ar sabiedrisko transportu, kā arī tās ir lielisks galamērķis, kuru iekļaut skolas ekskursijas maršrutā!

Savukārt, 2024. gada janvārī tiks apkopoti un vērtēti visu komandu rezultāti un apbalvotas trīs labākās klases (ar visvairāk pareizi izpildītajiem uzdevumiem, visīsākajā laikā).

Spēle izstrādāta sadarbībā ar SIA “Roadgames Latvia” un ar Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes un nozares uzņēmumu atbalstu.

Spēles "Ģeo-Inženieris" idejas attīstītājs ir Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija, kurā apvienojušies mērniecības nozarē strādājošie uzņēmumi, ar mērķi veicināt mērniecības darba vides sakārtošanu un attīstīt nozari. 

Visu par spēli un pieteikšanās kārtību iespējams uzzināt mājas lapā https://geoinzenieris.mozellosite.com.

Kontaktpersona: Māra Čače, LKĢA izpilddirektore, e-pasts: lkga@lkga.lv; www.lkga.lv, https://geoinzenieris.mozellosite.com