Tikšanās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem

Tikšanās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem

24. maijā Rīgas 234. pirmsskolas izglītības iestādē projekta “Iespējamā misija” ietvaros 9. grupas vecāki sagādāja pārsteigumu bērniem, organizējot tikšanos ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

Pasākuma laikā bērniem atraktīvi un izsmeļoši tika pastāstīts par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta profesijām. Nodarbībā ārsts iepazīstināja ar drošības noteikumiem vasaras periodā, par drošību, uzturoties pie ūdens, spēļu laukumā, pļavā, mežā un cituviet.

Piemēram ūdenī bērni drīkst brist tikai līdz viduklim; spēļu laukumā pārējiem bērniem ir jāzina, ka, ja  biedrs nokrīt un nekustas, citam bērnam ir steidzami jāsauc pēc pieaugušo palīdzības; pļavā un mežā nedrīkst skriet ar kokiem un zariem rokā, jo krītot var savainot sevi; bet braucot ar velosipēdu vai skrejriteni – obligāti jābūt ekipējumam (ķiverei, elkoņu un ceļu aizsargiem).

Stāstījuma laikā ārsts uzdeva bērniem jautājumus arī par personīgo drošību, uz kuriem bērni ar prieku atbildēja. Uz jautājumu: "Kādēļ vasarā ir jānēsā cepure?" bērni zināja pareizo atbildi, iepriecinot NMPD darbiniekus.

Tikšanās laikā audzēkņi izmēģināja sniegt pirmo medicīnisko palīdzību arī viens otram, uzliekot plāksterus, un iejusties medicīnas darbinieku lomā - mēģinot pakustināt ārsta ikdienas 13 kg smago medicīnas somu, no iekšpuses apskatot neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Medicīnas māsa visiem parādīja, kā darbojas aparatūra, pārbaudot sirds darbību un asinsspiedienu.

Audzēkņi labprāt iejutās gan ārsta, gan medicīnas māsas lomā, apsēdās ārsta krēslā, izmēģināja kušeti slimniekam. Viens no interesantākajiem momentiem bija skaņas signāla pogas nospiešana. NMPD darbinieki sagādāja bērniem lielisku pārsteigumu, piepūšot cimdus kā balonus.

Šajā dienā bērnudārzā visi runāja tikai par šo pasākumu, bija pozitīvi noskaņoti un daudzi izteica vēlmi kļūt par medicīnas darbiniekiem. Paldies NMPD un 9. grupas vecākiem par iespēju iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta profesijas, iepazīties ar aprīkojumu un saņemtām dāvanām.

Materiālu sagatavoja Rīgas 234. pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece Ilona Jansone, pirmsskolas izglītības skolotājas Ieva Barone un Dace Ošiņa

 

Galerijas