TJN "Annas 2" audzēkņi un skolotāji piedalās Erasmus+ jauniešu apmaiņas projektā

TJN "Annas 2" audzēkņi un skolotāji piedalās Erasmus+ jauniešu apmaiņas projektā

Vasaras pilnbriedā divpadsmit audzēkņi un divi līderi no TJN “Annas 2” devās uz vēsturisko Vācijas pilsētu Veimāru, lai piedalītos Erasmus+ jauniešu apmaiņas programmā “Izaicini sevi! Lieliska fitnesa nedēļa” (Challenge Yourself – Your perfect fitness week).

Projektā piedalījās jaunieši un to līderi no Vācijas un Polijas. Paši jaunieši gan smējās, ka faktiski šis bija 4 valstu projekts, jo Vācijas grupas sastāvā bija vairāki ukraiņu jaunieši.

Nedēļas laikā tika piedzīvots un pieredzēts daudz.

Jauniešiem bija iespēja piedalīties dažādās darbnīcās, lai darbotos kopā un mācītos viens no otra. Kopīgi tika uzņemtas īsfilmas, veidots sociālo tīklu saturs un kopīgi gatavota veselīga maltīte pašiem sev.

Orientēšanās spēle Veimāras vecpilsētā, jautras ūdens atrakcijas pilsētas āra baseinā, draudzības volejbola mači, iespēja apmeklēt kultūrvēsturiskus muzejus – tā ir tikai maza daļa no tā, ko jaunieši piedzīvoja nedēļas laikā.

Jauno līderu kluba audzēkne Marta dalās pieredzētajā: “Bija ļoti interesanti. Kā vienmēr, kaut kas jauns. Salīdzinājumā ar citiem apmaiņas projektiem, kuros esmu piedalījusies, Veimārā bija perfekti pielāgota vide, komfortabli dzīvošanas apstākļi, garšīgs ēdiens. Uzdevumi bija interesanti un saliedējoši, kurā katram dalībniekam bija kāds uzdevums un pienākums. Garlaicīgi nebija ne vienā brīdī. Ar lielāko prieku arī turpmāk vēlētos piedalīties šāda veida starptautiskos projektos.”

Jauno līderu kluba audzēknis Miķelis:” Man ļoti patika brauciens uz Vācijas pilsētu Veimāru, jo ieguvu jaunus draugus. Dažas no aktivitātēm varbūt nebija tik ļoti saistošas, bet bija labi, jo draugi bija apkārt un mums vienmēr un visur bija jautri. No šī brauciena ieguvu jaunus draugus, kā arī iepazinu vācu kultūru un Veimāras pilsētu.”

Paldies mūsu draugiem no Leipcigas Kindervereinigung Leipcig e.V. par teicami organizētu jauniešu apmaiņas programmu.

Jauniešu apmaiņa ir lieliska iespēja dažādu valstu jauniešu grupām satikties, īsu laika periodu kopā dzīvot, sadarboties, komunicēt, iepazīt citu valstu kultūru, vēsturi, valodu, sabiedrību un vienaudžu dzīvi.

Erasmus+ jauniešu apmaiņa nav tikai ceļojums un izklaide – tas patiesībā ir diezgan liels darbs ar sevi – pieņemt citu valstu kultūru, cilvēkus, noteikumus un uzkrāt sevī ieguvumus, kas būs vērtīgi tālākajā dzīvē.