TJN ”Annas 2” Lidmodeļu un dronu pulciņa starti FAI pasaules čempionātā sporta droniem Dienvidkorejā

TJN ”Annas 2” Lidmodeļu un dronu pulciņa starti FAI pasaules čempionātā sporta droniem Dienvidkorejā


Rudens Tehniskās jaunrades namā “Annas 2” rit pilnā sparā. Lidmodeļu un dronu nodarbību audzēknis Elmārs Misevičs no 5. līdz 10. oktobrim Latvijas izlases sastāvā piedalījās FAI pasaules čempionātā sporta droniem (FAI World Drone Racing Championship) Dienvidkorejā.

Latvijas izlasē šogad startēja 4 piloti (TJN “Annas 2” audzēknis Elmārs Misevičs, Tomass Pētersons, Jurijs Masaļskis un Aivis Bušs). Mūsu lidmodeļu un dronu skolotājs Oskars Raudiņš komandai pievienojās kā menedžeris. Komandai palīdzēja arī Elmāra tēvs Māris Misevičs un Ruslana Buša. Latvijas izlases visi dalībnieki iekļuva TOP64 izslēgšanas finālos, kur kvalificējušies labākie no 115 čempionāta pilotiem.

Kopvērtējumā Latvija ieguva 6. vietu starp 28 valstīm un izcīnīja 3 000 000 Dienvidkorejas vonu naudas balvu.

Runājot par izaicinājumiem, latviešu piloti atzīst, ka bijis grūti pierast pie Āzijas virtuves specifikas, tomēr sacensību spriedzei un notikumiem bija nopietni gatavojušies – tas problēmas neradīja. Komanda izbaudīja arī iespēju uzkāpt Dienvidkorejas otrajā augstākajā kalnā Čirisanā un uzsvēra klimata īpatnības: dienas temperatūra sasniedza pat 30 grādus, kamēr naktīs termometra stabiņš noslīdējis līdz 10 grādiem pēc Celsija.

Reizē ar sporta dronu čempionātu Dienvidkorejas pilsētā Namwon-si norisinājās arī citi ar droniem saistīti notikumi: FAI Korea dronu futbola pasaules čempionāts, e-dronu pasaules čempionāts simulācijas vidē un industriālais dronu nozares EXPO.

Galerijas