Valsts valodas diena Rīgas 4. pirmsskolas izglītības iestādē “Avotiņš”

Valsts valodas diena Rīgas 4. pirmsskolas izglītības iestādē “Avotiņš”

Lai godātu latviešu valodu kā valsts valodu, 17. oktobra rītā Rīgas 4. pirmsskolas izglītības iestādē “Avotiņš” aktu zālē pulcējās sagatavošanas grupu bērni un viņu skolotājas.

Skanēja dzejoļi, dziesmas, tautasdziesmas, dimdēja deju soļi. 10. grupas “Odziņas” bērni bija īpaši piedomājuši par tērpiem rudens noskaņās, bet 3. grupas “Ziediņi” bērni bija vienojušies oranžajos toņos, kas, skandējot dzejoļus par rudeni, klātesošajos radīja papildu noskaņu. 5. grupas “Saulītes” piepildīja telpu ar skaistu melodiju, dziedot dziesmu “Rudens lapas”, bet 11. grupa “Ābolīši” ar jautru dziesmu “Vēderiņš burkšķ” un kustībām piesaistīja visu pasākuma dalībnieku, viesu nedalītu uzmanību.

Pasākuma noslēgumā visi kopā noskatījāmies animācijas filmu “Cielava baltgalve”, kas veidota pēc latviešu tautasdziesmas motīviem. Gan pieaugušie, gan bērni ar lielu interesi skatījās Latviešu valodas aģentūras veidoto video materiālu “Es runāju latviski”. Jā, dažkārt var šķist, ka izteikt domu citā valodā ir vieglāk, taču, pamēģinot izteikties latviski, latviešu valoda ir daudz bagātāka nekā no sākuma varētu šķist. Valoda būs dzīva tik ilgi, cik ilgi mēs tajā runāsim.

Materiālu sagatavoja vadītājas vietniece izglītības jomā Inese Betmurzajeva