Veidot patiku pret aktīvu dzīvesveidu, veselīgu uzturu un higiēnas ieradumiem

Veidot patiku pret aktīvu dzīvesveidu, veselīgu uzturu un higiēnas ieradumiem

Aktīvs dzīvesveids un veselīgs uzturs uzlabo cilvēka fizisko, garīgo un emocionālo veselību, tādēļ ir svarīgi veselīga dzīvesveida veicināšanu aplūkot ilgtermiņā – sākot no bērnības līdz pat senioru vecumam.

Jo ātrāk cilvēks pierod dzīvot veselīgi, jo vieglāk viņam būs uzturēs šādu uzvedību ilgtermiņā un jo ātrāk viņa organisms gūs no šiem paradumiem labumu. Tas nozīmē, ka ļoti būtiski bērnam piedāvāt dzīvot aktīvi un ēst veselīgi. Svarīgi ir veidot pozitīvu attieksmi pret veselīgām maltītēm, fiziskajām aktivitātēm un ķermeņa higiēnu.

Visiem ir skaidrs, ka veselīgs dzīvesveids ir labāks par neveselīgu, bet, kas tad īsti ir veselīgs dzīvesveids? Šo jautājumu pētīja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi. Bērni kopā ar skolotājiem piedalījās praktiskās nodarbībās, skatījās prezentācijas, videomateriālus  un, protams, klausījās teoriju.

Vislielāko interesi bērniem izraisīja praktiskas nodarbības. Audzēkņi kopā ar skolotājiem gatavoja veselīgu un neveselīgu ēdienu. Veselīgs ēdiens:  augļu salāti no ogām un augļiem, bet neveselīgs ēdiens, protams, pica ar desu, cīsiņiem un sieru. Bērni degustēja ēdienu, izteica savas domas un garšu sajūtas.

Higiēna arī liela sastāvdaļa no veselīga dzīvesveida: roku mazgāšana, zobu tīrīšana un ķermeņa kopšana. Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi piedalījās pašdarinātu ziepju meistarklasē. Pašdarinātas ziepes bērnus atsvaidzinās un vairos labsajūtu katrā lietošanas reizē.

Svarīgi jau pēc iespējas no mazāka vecuma bērnā veidot patiku pret aktīvu dzīvesveidu, veselīgu uzturu un higiēnas ieradumiem.

Informāciju sagatavoja Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādes IT tehnoloģijas mentors Alina Kuzina.  

Galerijas