Ziemassvētku zinātniskie brīnumi "Zelta atslēdziņā"

Ziemassvētku zinātniskie brīnumi "Zelta atslēdziņā"

Ziemassvētki pirmsskolas iestādē ir brīdis, kura laikā ir vēlme radīt neaizmirstamus mirkļus un pieskarties brīnumiem. Sagaidot Jauno 2024. gadu Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādes "Zelta atslēdziņa" 8. grupas vecāki aicināja Zinātnisko teātri Laboratorium, lai bērni iekļautos neaizmirstamos ziemas piedzīvojumos, veicot zinātniskus eksperimentus un pētījumus kopā ar burvīgu laboranti, eksperimentu Feju.

Šis bija veids, kā audzēkņiem dot iespēju radoši iedziļināties zinātnē - STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) jomā. Visi eksperimenti un pētījumi bija saistīti ar pašreizējo gadalaiku - ziemu. Bērni uzzināja, kā neierobežotā daudzumā var izveidot sniegu, kā, neizejot ārā no mājām, var pagatavot sniegavīru. Bērni bija ļoti pārsteigti, ka izmantojot ķīmiskos savienojumus (un protams nedaudz burvju maģijas), parastais dzeramais ūdens vienā mirklī pārvēršas saldā dzērienā.

Burvju Feja mācēja sarežģītas akadēmiskas zināšanas izskaidrot atraktīvā veidā un bērniem saprotamā valodā, tādējādi viņi ne tikai mācījās ķīmiju un fiziku, bet arī paši netiešā veidā radīja ziemas brīnumus. Bērniem bija lieliska iespēja izklaidēties intelektuālā veidā, eksperimenti sniedza iespēju savienot izglītību un jaunās zināšanas ar Ziemassvētku prieku.

Iespējams, ka šāda Ziemassvētku svinēšanas ideja kļūs par jaunu mūsu iestādes tradīciju, kuras laikā satiekas zinātne un prieks, atstājot bērnu sirsniņā neaizmirstamas svētku atmiņas. 

Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestāde “Zelta atslēdziņa” novēl visiem mierpilnus un mīļus Ziemassvētkus! Laimīgu Jauno 2024. gadu!

Iestādes padomes vecāku pārstāve Jana Liepiņa