Piedalies bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursā “Portrets. Personība latviešu kino”

Ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu interesi par cilvēka portretu, personības iezīmju attēlošanu, kā arī rosināt bērnu un jauniešu interesi par latviešu kino un personībām tajā, Rīgas Jauno tehniķu centrs (RJTC) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu rīko bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursu – izstādi  “Portrets. Personība latviešu kino.”.

Konkursa dalībnieku uzdevums - iepazīties ar latviešu kino, iepazīt dažādus cilvēkus un profesijas kino industrijā (režisori, producenti, scenāristi, kinooperatori, kino kritiķi, aktieri u.c.), attēlot šo cilvēku portretus, dubultportretus vai grupu portretus dažādās tehnikās (zīmējums, gleznojums, autortehnika, dekoratīvs darbs), cenšoties attēlot emocijas, vaibstus, radīt darbā noskaņu.

Konkurss notiek no 2023. gada 16. oktobra līdz 2023. gada 30. novembrim.

Nolikums

Pieteikuma anketas dalībai konkursā iesniedz elektroniski uz e-pastu sziverte2@edu.riga.lv līdz 2023. gada 20.oktobrim. Konkursa darbus iesniedz no 2023. gada 16. oktobra līdz 20. oktobrim RJTC struktūrvienībā “Dabaszinību skola” Ernestīnes ielā 8A, Rīgā.

Konkursa darbu izstāde tiks organizēta RJTC 1. stāvā no 2023. gada 30. oktobra līdz 2024. gada 15. janvārim. Konkursa darbi būs apskatāmi arī RJTC Facebook lapā.

Lai radošs un krāsām piepildīts rudens!