Rīgas Baleta skola izsludina konkursu horeogrāfiem

Rīgas Baleta skola izsludina konkursu "Horeogrāfijas piedāvājums MIKC "Nacionālā Mākslu vidusskola" Rīgas Baleta skola III kursa kvalifikācijas eksāmena jauniestudējumam". 

Domājot par radošās darbības attīstību, nākotnes profesionālās dejas auditoriju un jaunu dejas izrāžu pieejamību skatītajam Latvijā, Rīgas Baleta skola veido radošus projektu jauniešiem – jauniestudējumus izlaiduma kursiem. 

Konkursa mērķis ir iestudēt un sagatavot mākslinieciski augstvērtīgu oriģinālhoreogrāfiju skolas klasiskās dejas izlaiduma kursa un laikmetīgās dejas izlaiduma kursa kvalifikācijas darbam 2023./2024. mācību gada ietvaros, kurā izglītojamie var un spēj apliecināt savas profesionāli mākslinieciskās prasmes.

Konkursam aicināti pieteikties baleta, laikmetīgās dejas, mūsdienu dejas horeogrāfi, kas apgūst vai ir ieguvuši augstāko izglītību dejas jomā. 

Konkursa rezultātā tiks izvēlēti divi horeogrāfi skolas klasiskās un laikmetīgās dejas izlaiduma kursu kvalifkācijas darba – viencēliena ar ilgumu no 20 līdz 30 minūtēm iestudēšanai.

Pieteikumi konkursam ir jāiesniedz līdz šī gada 30. septembrim. Rezultātu paziņošana notiks šī gada 9. oktobrī.

Konkursa nolikums

Elektroniskā pieteikšanās forma: https://rb.gy/3t0gw 

Vairāk informācijas: www.rigasbaletaskola.lvrbs@nmv.lv