Skolēnus aicina piedalīties vides izziņas konkursā "Kas paliek pēc manis?"

Ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu izpratni par atkritumiem, vides ilgtspējīgu attīstību un cilvēku ietekmi uz vidi, popularizējot vides izglītību, attīstot radošumu, pētnieciskās un sadarbības prasmes. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde sadarbībā ar Rīgas Jauno tehniķu centru rīko vides izziņas konkursu "Kas paliek pēc manis?". 

Konkursa norises laiks no 2023. gada 27. marta līdz 2023. gada 11. aprīlim divās kārtās: pirmā kārta – līdz 27. martam (attālināti), otrā kārta – 11. aprīlī no plkst. 15.00 RJTC, Bauskas iela 88, Rīgā. 

Konkursā piedalās 5.-7. un 8.-12. klašu grupas.

Pirmajā kārtā dalībnieki veic pētījumu “Mani nedēļas atkritumi”. Par veikto pētījumu veido 5 līdz 10 minūtes garu videoprezentāciju, minot izmantotos avotus, demonstrējot uzskates materiālus, stāstot par pētījuma gaitu u.tml. 

Otrajā kārtā, kas norisinašies Rīgas Jauno tehniķu centrā, dalībnieki stāsta par savu pētījumu ar iepriekš sagatavotu prezentāciju un atbild uz vērtēšanas komisijas jautājumiem. 

Pieteikumu dalībai konkursā aizpilda elektroniski līdz 2023. gada 24. martam tīmekļvietnē: https://forms.gle/AkLrLFqqr4TEfgiU8.

Konkursa nolikums